01/05/2024 9:30 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αίτημα για κήρυξη του δήμου Σαρωνικού ως πλημμυροπαθούς και πληγέντος από θεομηνία

Προβλήματα υπάρχουν παντού, σε όλες τις περιοχές του δήμου


‘Ύστερα από τη σφοδρότητα με την οποία έπληξε τον δήμο Σαρωνικού η κακοκαιρία Daniel και τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν, ο δημοτικός μηχανισμός επιχειρεί από το βράδυ της Τετάρτης 6/9 με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Χρήστος Γκίνης απηύθυνε αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς να κηρυχθεί ο δήμος ως πλημμυροπαθής και πληγείς από την κακοκαιρία, επισημαίνοντας τη μεγάλη ανάγκη στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες επιπτώσεις.

Αναφορικά με τις δράσεις αποκατάστασης των ζημιών:

Τόσο τα μηχανήματα του δήμου όσο και άλλα, ειδικά μισθωμένα λόγω της καταιγίδας, επιχειρούν από το βράδυ της Τετάρτης 6/9 να απεγκλωβίσουν κατοίκους και να διανοίξουν δρόμους για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Αίτημα για παροχή βοήθειας με μηχανήματα έργου και οποιουδήποτε άλλου πρόσφορου μέσου, έχει γίνει και προς την περιφέρεια Αττικής και αναμένεται απάντηση.

Αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος, σημειώνουμε ότι σε συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ συνεργεία επιδιορθώνουν από το πρωί της Πέμπτης, 7/9, τις βλάβες που έχουν καταγραφεί από το ύψος της οδού Μπογδάνου στη Σαρωνίδα προς την Ανάβυσσο καθώς και στην Αγ. Φωτεινή στο Θυμάρι.

Προβλήματα υπάρχουν και στο δίκτυο ύδρευσης καθώς οι χείμαρροι έχουν ξηλώσει αγωγούς υδροδότησης, με αποτέλεσμα περιοχές όπως η Άνω Τραμπουριά, ο Όλυμπος (ο δρόμος που οδηγεί στη δεξαμενή της American Express έχει καταστραφεί και ήδη επισκευάζεται από γκρέιντερ) και η Κιτέζα να μην έχουν νερό. Ίδιες περίπου συνθήκες επικρατούν και στην Ανάβυσσο.

Στις υπόλοιπες περιοχές που υπάρχει υδροδότηση ενδέχεται το νερό να βγαίνει θολό από τη βρύση, γεγονός που οφείλεται στην επισκευή των σπασμένων αγωγών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συστήνουμε στους πολίτες να αφήνουν τις βρύσες τους ανοιχτές μέχρι το νερό να καθαρίσει εντελώς.

Παρακαλούμε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *