25/06/2024 9:34 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στέργιος Τσίρκας: Ο Μαραθώνας μας, ακόμη πιο λειτουργικός

Τι άλλαξε μέσα σε τέσσερα χρόνια σε Νέα Μάκρη, Μαραθώνα και Βαρνάβα, Γραμματικό


Άρθρο του Δημάρχου αλλά και του Υποψήφιου Δημάρχου του Δήμου Μαραθώνα, Στέργιου Τσίρκα στο in.gr.! “Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Μαραθώνος σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο που παραλάβαμε το 2019.

Σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια δημιουργήσαμε νέες σχολικές μονάδες, παραδώσαμε 20 νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, επαναλειτουργήσαμε το δημοτικό κολυμβητήριο, αναβαθμίσαμε αθλητικούς χώρους, ασφαλτοστρώσαμε πάνω από το 50% του οδικού μας δικτύου, διανοίξαμε νέες οδούς, εκσυγχρονίσαμε το δίκτυο ύδρευσης σε πολλές περιοχές μας, υπογειοποιήσαμε το δίκτυο ηλεκτροδότησης στο κέντρο της Νέας Μάκρης, αυξήσαμε τις ράμπες πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ, μειώσαμε τα αδέσποτα, αυξήσαμε την ανακύκλωση, ενισχύσαμε την Πολιτική Προστασία, τον πολιτισμό και την καθαριότητα.

Παράλληλα, ολοκληρώνουμε το Πάρκο Δρομέων, ξεκινάμε την υδροδότηση του Γραμματικού από την ΕΥΔΑΠ και την ανάπλαση των πλατειών του Μαραθώνα, συνεχίζουμε την ανάπλαση του Πάρκου Μνήμης στο Μάτι, την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου Νέου Βουτζά, την κατασκευή της αποχέτευσης και την επέκταση του έργου και σε άλλες περιοχές μας, σε έναν Δήμο που με την επιμονή μας έχει αλλάξει και διαρκώς αναβαθμίζεται.

Πέραν της υλοποίησης των δεσμεύσεών μας, με συνεχή κοινό αγώνα με τους κατοίκους και τους συλλόγους μας, καταφέραμε να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ Γραμματικού και πλέον υπάρχει η προοπτική αλλαγής χρήσης του χώρου με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου.

Στους στόχους μας για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου της Νέας Μάκρης, η αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Porcelana, το Πολιτιστικό Κέντρο του Μαραθώνα, η ανέγερση σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, νέων σχολικών μονάδων και καταφυγίου αδέσποτων, νέες εντάξεις στο σχέδιο πόλης και αλλαγή χρήσης γης, και πολλοί άλλοι.

Εχοντας αποδείξει ότι πορευόμαστε με γνώμονα το κοινό καλό, στις επερχόμενες εκλογές, με την ισχυρή ομάδα της παράταξής μας Πορεία Πράξης, διεκδικούμε ξανά τη διοίκηση για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε και για να ολοκληρώσουμε το όραμά μας, ώστε ο Μαραθώνας μας να γίνει ένας Δήμος ακόμη πιο όμορφος, λειτουργικός και φιλόξενος, ένας Δήμος πρότυπο για όλους”.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *