21/02/2024 3:35 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Άννα Ραφτοπούλου: ‘’Η ΑΝΑΣΣΑ” γέφυρα αλληλεγγύης για τα παιδιά της Καρδίτσας

Πλήθος κόσμου στη συναυλία αλληλεγύης που διοργάνωσε μαζί με την ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης"


Εκατοντάδες δημότες από την Αρτέμιδα και τα Σπάτα δημιούργησαν μια ανθρώπινη γέφυρα αλληλεγγύης για τα παιδιά της Καρδίτσας, στη συναυλία που διοργάνωσε η ΑΝΑΣΣΑ με τη Λαϊκή Ορχήστρα ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’.

Πάνες, γάλατα, βρεφικές κρέμες, ρούχα και παπούτσια είναι η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε σε μεγάλες ποσότητες, η οποία θα παραδοθεί τη Δευτέρα από την επικεφαλής της ΑΝΑΣΣΑ, Άννα Ραφτοπούλου, στα γραφεία των Τοπικών Συμβουλίων των περιοχών που επλήγησαν βαριά.

Η Άννα Ραφτοπούλου στον χαιρετισμό της, εμφανώς συγκινημένη από την τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα αλληλεγγύης, τόνισε: ’’Σας ευχαριστώ θερμά που από το λίγο σας ή το περισσότερό σας συντρέξατε και προσφέρατε σε αυτούς που τα έχουν χάσει όλα. Σήμερα τα Σπάτα και η Αρτέμιδα γίνονται μια ανθρώπινη γέφυρα που φτάνει έως την Καρδίτσα, γιατί η αλληλεγγύη έχει τέτοια δύναμη. Δε λογαριάζει αποστάσεις. Δε λογαριάζει εμπόδια. Λογίζεται μόνον τον Άνθρωπο. Σήμερα τα Σπάτα και η Αρτέμιδα ΑΝΑΣΣΑΙΝΟΥΝ ανθρωπιά’’.

Eνώ αναφερόμενη στο ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπογράμμισε: ‘’Για εμάς, η αυτοδιοίκηση δεν είναι ένα διαχειριστικό υποσύστημα. Για εμάς η αυτοδιοίκηση είναι η θεσμική οντότητα που μπορεί και πρέπει να συστήνει αδιάκοπα και δυναμικά μια κοινότητα αλληλεγγύης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Για αυτήν την αυτοδιοίκηση μιλώ.

Αυτό το όραμα κομίζω. Για αυτήν την αυτοδιοίκηση θα αγωνιστώ, αυτήν θα υπηρετήσω’’.

Η συναυλία με την άξια Ορχήστρα του παγκόσμιου Μίκη Θεοδωράκη και με τις φωνές του Βασίλη Λέκκα, της Αργυρώς Καπαρού και του Άγγελου Θεοδωράκη, εξελίχθηκε σε μια μυσταγωγία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, γιατί ΄΄αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα΄΄ όπως μελοποίησε ο συνθέτης, τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Δικαίως η Άννα Ραφτοπούλου, αφού ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες και τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη για την ανθρωπιστική προσφορά τους, εξήγγειλε ότι η διοίκησή της αφού ανακατασκευάσει το Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδας, θα το ονομάσει «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ».

Όταν οι ανθρώπινες κοινωνίες οργανώνονται, μπορούν να προσφέρουν ελπίδα και ζωή. Όταν η αυτοδιοίκηση θέλει, μπορεί να αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια και τη στήριξη των κοινωνιών.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *