29/04/2024 3:33 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σοφία Μανώλη: Με διάθεση για προσφορά και αποτελεσματική δράση

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλιά ανήκει σε μια νέα γενιά πολιτών με όραμα


Η περιφέρεια Αττικής καλείται να καλύψει τις διοικητικές ανάγκες, την αναπτυξιακή προοπτική, το επίπεδο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Σήμερα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης, όλα τα παραπάνω εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την Πρόληψη, την Προετοιμασία, την Ετοιμότητα και την Άμεση Απόκριση, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της περιφέρειάς μας. Με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την ανθρώπινης ζωής.

Είναι τώρα η στιγμή να ενισχύσουμε την παραδοσιακή αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών με μια διευρυμένη στάσηπου δίνει έμφαση:

– Στην πολιτική προστασία
– Στη συλλογική και ατομική περιβαλλοντική κουλτούρα
– Στην εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών βασισμένων στα νέα δεδομένα
– Στην ανάδειξη της πρόληψης, της προσαρμογής και της ευαισθητοποίησης των πολιτών
– Στη συνεργασία της διοίκησης, με την επιστημονική κοινότητα και με την κοινωνία των πολιτών.
– Στην εκπόνηση ενός πολύμορφου Σχεδίου δράσης και διαχείρισης των καταστροφών.

Ανήκω σε μια νέα γενιά πολιτών με όραμα και επιστημονική κατάρτιση.
Με διάθεση για προσφορά και αποτελεσματική δράση.

Ξεκινάμε!

• Προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου που αγκαλιάζει σαν τόξο την περιοχή μας (την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής). Μέσα από την ήπια και συνετή αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης και με σεβασμό προς το περιβάλλον στοχεύουμε σε ένα θετικό οικολογικό αποτύπωμα. Η προστασία και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

• Εξασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων ζώων μέσω πολιτικών και δράσεων, που στοχεύουν στην ορθή μεταχείριση των ζώων. Λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες των ζώων και φροντίζουμε για την εξασφάλιση μιας συνεκτικής και συντονισμένης προσέγγισης με σεβασμό, φροντίδα και ευσπλαχνία. Νοιαζόμαστε για τα ζώα και υιοθετούμε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους.

• Όραμα, διάθεση για προσφορά και δράση, χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά , τη γενιά μας. Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τις πόλεις μας, για τις ζωές μας, για εμάς τους νέους! Διεκδικούμε τη συμμετοχή μα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Για να μην αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς!

• Μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά, φίλη, σύζυγος….όλοι ρόλοι μιας γυναίκας που επιβεβαιώνουν τον πολύμορφο ρόλο της. Διεκδικούμε την ισότητα όπου συνεχίζει να απουσιάζει και εξασφαλίζουμε τη δυναμική παρουσία όλων των γυναικών. Στεκόμαστε υποστηρικτικά δίπλα τους και ενισχύουμε τις δομές προστασίας των κακοποιημένων γυναικών.

• Αλληλεγγύη και φροντίδα για τα ηλικιωμένα μέλη της κοινωνίας μας, αναγνωρίζοντας την αξία και την εμπειρία τους. Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας αποτελούν ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας το οποίο μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας ώστε να νιώθουν χρήσιμοι και ζωντανοί. Αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης προς την 3η ηλικία, δημιουργούμε φιλικά περιβάλλοντα και προσφέρουμε υπηρεσίες μέριμνας και φροντίδας προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ηλικιωμένων.

• Διατήρηση, ανάδειξη και ενίσχυση της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ενσωματώνουμε τους κλάδους του πολιτισμού και της δημιουργίας στις στρατηγικές της περιφερειακής ανάπτυξης για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, των τεχνών και των πολιτιστικών αγαθών. Ενισχύουμε το ρόλο του πολιτισμού στην τοπική ανάπτυξη μέσα από τη συνεργασία περιφέρειας, αστικών κέντρων και περιαστικών χώρων.

Μανώλη Σοφία 

Υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος Π.Ε. Ανατολικής Αττικής  με τον Συνδυασμό Αττική Μπροστά – Νίκος Χαρδαλιάς

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *