16/04/2024 7:02 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για 25 χρόνια η Ακτή Βάρκιζας!

Η επένδυση θα είναι άνω των 3 εκατομμ., ενώ το ετήσιο μίσθωμα ξεπερνά το 1,3 εκατομμ.


Σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πέρασε, ύστερα από διαγωνισμό του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η Ακτή Βάρκιζας. Ο δήμος προκήρυξε δημοπρασία με σκοπό την υπομίσθωσή της για 25 χρόνια.

Βάσει της διακήρυξης, το ζητούμενο ετήσιο μίσθωμα ξεκινά από 1,3 εκατ. ευρώ και το ελάχιστο ύψος επενδύσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τον ανάδοχο θα πρέπει να διαμορφωθούν σε τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα ξεπεραστεί προκειμένου η ανάπλαση να οδηγήσει σε βιώσιμες εγκαταστάσεις, επιβεβαιώνουν πηγές κοντά στον επιχειρηματία στο mononews. Ο δήμος προκήρυξε δημοπρασία με σκοπό την υπομίσθωσή της για 25 χρόνια.

Ο επενδυτής δικαιούται να επιβάλει είσπραξη αντιτίμου για την είσοδο του κοινού μόνον στην οργανωμένη ακτή, αλλά θα επιτρέπει στους δημότες την πρόσβαση χωρίς καταβολή αντιτίμου.

Οι χρήσεις που προτείνονται είναι εστιατόρια, αναψυκτήρια, καταστήματα με είδη σχετικά με την ακτή, γήπεδα και χώροι ευεξίας, ενώ προτείνεται να σχεδιαστούν γήπεδα τένις, μπάσκετ, χώροι αθλοπαιδειών, παιδική χαρά, ένα υπαίθριο σινεμά 300 θέσεων και ένα αμφιθέατρο 100 θέσεων.

Στόχος είναι να λειτουργήσει πέρα από τους θερινούς μήνες σαν ένας δημόσιος χώρος συνάντησης, σαν ένα πάρκο και μια πλατεία υψηλών προδιαγραφών και μεγάλου ενδιαφέροντος.

Αυτή είναι η δεύτερη επένδυση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο τουριστικό real estate, αφού μέσω της Black Delta έχει υπογραφεί η συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσηςτου ακινήτου των 40 και πλέον στρεμμάτων στη θέση Κλιμάτι στην Πάργα εκεί όπου λειτουργούσαν παλιότερα οι κατασκηνώσεις του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ).

Το μίσθωμα που θα καταβάλει η εταιρεία του ομίλου Γιαννακόπουλου στον δήμο ανέρχεται σε 330.000 κατ’ έτος (ο διαγωνισμός έγινε με τιμή πρώτης προσφοράς τα 60.000 ευρώ), ποσό που ανέρχεται σε περίπου 15 εκατομμύρια για τα 40 έτη στα οποία αφορά το συμβόλαιο, σύμφωνα με τους επενδυτές. Το ύψος της συνολικής επένδυσης από τις αρχικές μελέτες και εκτιμήσεις θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ.

mononews.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *