28/04/2024 2:10 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιάννης Ιωαννίδης: Οι δύσκολες ημέρες με την άνοια στο σπίτι του στη Βούλα και η επιμνημόσυνη δέηση

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (6/10, 17:00) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης


Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής μαζί με τον Δημήτρη Καρύδα εδώ και χρόνια ετοίμαζαν μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη τη βιογραφία του, την οποία όμως δεν πρόλαβε να δει να εκδίδεται. Ο Βασίλης Σκουντής μίλησε για τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή και αποκάλυψε τη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με την άνοια, καθηλωμένος σπίτι του στη Βούλα.

“Ήταν ένα τραγικό φινάλε για τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ένας άνθρωπος αεικίνητος, ενεργητικός, μες στον δυναμισμό που δεν ηρεμούσε ποτέ τα τελευταία χρόνια ζούσε καθηλωμένος στο σπίτι του, χτυπημένος από την άνοια. Όπως είπε και η σύζυγός του, έλιωνε σαν το κεράκι μέρα με τη μέρα και χθες το κεράκι αυτό έλιωσε εντελώς και έσβησε”, είπε ο Βασίλης Σκουντής στο Star.

Μάλιστα και η αγωνία της συζύγου του Γιάννη Ιωαννίδη, Γιούλας, ήταν να προλάβουν να καταγράψουν όσα περισσότερα μπορούσαν οι βιογράφοι του, πριν χάσει εντελώς τη μνήμη του.

“Πάθος για τη νίκη”

“Τρέχαμε τον τελευταίο καιρό, να προλάβουμε να μην ξεχάσει εντελώς. Ετοιμάζαμε παρουσιάσεις, ήθελε πολύ να εκδοθεί η βιογραφία του. Είχαμε πάει πάνω από 20 φορές στο σπίτι του, στη Βούλα. Υπάρχουν 100 ώρες καταγεγραμμένο υλικό με αφηγήσεις του, αφηγήσεις ανθρώπων που τον γνώριζαν, πρόλογοι από σημαίνουσες προσωπικότητες του μπάσκετ, όπως ο Ομπράντοβιτς. Θα εκδοθεί κάποια στιγμή όλο αυτό το υλικό”, είπε ο Βασίλης Σκουντής.

Κι αν έπρεπε ο ίδιος να έβαζε έναν τίτλο στη βιογραφία θα έβαζε “Πάθος για τη νίκη”. Ήθελε τόσο πολύ να κερδίζει, που όπως είχε πει κι εκείνος, “τάβλι με τη μάνα μου να έπαιζα θα έπρεπε να τη συνθλίψω”.

Επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα – Αύριο η κηδεία του στη Θεσσαλονίκη

Επιμνημόσυνη δέηση στον Αγιο Ιωάννη Βούλας πραγματοποίηθηκε το μεσημέρι για τον Γιάννη Ιωαννίδη που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 χρόνων.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για το «αντίο» στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ, ενώ στεφάνια από αθλητές, φίλους, τον πρωθυπουργό έχουν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του ναού.

Οι συγγενείς που διαμένουν στην Αθήνα, οι φίλοι, άνθρωποι του μπάσκετ και εν γένει του αθλητισμού, αλλά και πολιτικοί, θέλησαν ν’ αποχαιρετήσουν τον «Ξανθό», η κηδεία του οποίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (6/10, 17:00) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Συντετριμμένη η σύζυγός του, Γιούλα, εισήλθε στον ναό.

Συγκλονιστικός ήταν ο επικήδειος της πολυαγαπημένης κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη, Θεοδώρα Ελένη. Ο Γιάννης Ιωαννίδης και η Γιούλα Γκιουζελοπούλου είχαν προσπαθήσει για αρκετά χρόνια να κάνουν παιδί και όταν τελικά ήρθε στη ζωή η κόρη τους, της έδωσαν το όνομα Θεοδώρα – Ελένη, καθώς τη χαρακτήρισαν «δώρο Θεού».

Η Θεοδώρα Ελένη Ιωαννίδη είπε: «Κοουτσάρα μου, θα σου πω κάτι: το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία,» είπε και τον αποχαιρέτησε με το αγαπημένο τραγούδι της αγαπημένης του Μαρινέλας: «Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου, Μαρινέλλας λέει: “Καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους… ».

kathimerini.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *