07/05/2024 6:37 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αδέσποτα σκυλιά ζουν σε τραγικά κελιά σε οικόπεδο στις Αχαρνές

Δύο ώρες αφότου υποβλήθηκε η μήνυση στην αστυνομία, προχώρησαν με εντολή εισαγγελέα σε επίσημη αυτοψία του χώρου


Αντιμέτωποι με σοκαριστικές εικόνες ήρθαν εθελοντές του ΜΚΟ Save a Greek Stray όταν εντόπισαν σκυλιά που ζούσαν σε απομονωμένο οικόπεδο στις Αχαρνές μέσα σε τραγικά κελιά και ανθυγιεινές συνθήκες.

Σύμφωνα με το Save a Greek Stray, οι εικόνες είναι από δύο διαφορετικές επισκέψεις, με μερικές εβδομάδες διαφορά. Το οικόπεδο βρίσκεται χωμένο κάπου ανάμεσα σε ένα δύσβατο ρέμα και σε αχανή φυτώρια, χωρίς εμφανή πρόσβαση από πουθενά, στο οποίο έγιναν μάρτυρες ενός απομονωμένου οικοπέδου με πρόχειρη περίφραξη και ορισμένα πολύ μικρά κελιά φτιαγμένα από τσιμεντόλιθους.

Εκεί έζησαν για άγνωστη περίοδο τα σκυλιά που βλέπετε στις φωτογραφίες, και πιθανότατα και πολλά ακόμα, αναφέρει ο ΜΚΟ.

Ο φιλοζωικός οργανισμός επισημαίνει ότι τα ζώα που είδαν στην πρώτη επίσκεψη δεν ήταν τα ίδια με την δεύτερη ενώ τονίζει ότι και τις δυο φορές που πήγαν, τα ζώα ήταν ράτσας ως επί το πλείστον κυνηγετικά, καθώς και ένα επανιέλ, ένα σέτερ και ένα κουτάβι Καυκάσου.

Τα κλουβιά άδειασαν δια μαγείας…

Δύο ώρες αφότου υποβλήθηκε η μήνυση στην αστυνομία, προχώρησαν με εντολή εισαγγελέα σε επίσημη αυτοψία του χώρου, παρουσία αστυνομικών και κλιμακίου του Δήμου Αχαρνών, όπου διαπιστώθηκαν οι πραγματικά χείριστες συνθήκες που επικρατούσαν ωστόσο τα ζώα δεν υπήρχαν πουθενά και τα κλουβιά ήταν άδεια.

Σύμφωνα με το Save a Greek Stray, το σκυλί που το αναγνώρισαν από προηγούμενες φωτογραφίες, έμενε μέσα στο τελευταίο κλουβί μπαίνοντας αριστερά, είναι το μόνο που σώθηκε και πλέον με τους εθελοντές και την λένε Πασχαλιά.

Πληροφορίες και φωτό: Pet-in

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *