29/04/2024 8:31 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ζεφύρι: Ανήλικο παιδί θύμα βεντέτας δύο οικογενειών Ρομά

«Αυτοί που το βάφτισαν, αυτοί και το σκότωσαν», λέει η μητέρα του 8χρονου παιδιού


Ο τραγικός απολογισμός της βεντέτας δύο οικογενειών Ρομά στο Ζεφύρι, είναι ο θάνατος του 8χρονου παιδιού που πυροβολήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε καταυλισμό. Η μητέρα θρηνώντας το αδικοχαμένο παιδί της είπε χαρακτηριστικά: «Αυτοί που το βάφτισαν, αυτοί και το σκότωσαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έχθρα ανάμεσα στις δύο φατρίες κρατά χρόνια και ήταν ο λόγος που η οικογένεια του 8χρονου είχε μετακομίσει σε άλλο καταυλισμό, πριν από περίπου ένα μήνα, μάλιστα, άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε σπίτι που βρίσκεται δίπλα από αυτό του 8χρονου και μένουν συγγενείς του. και όλοι στη γειτονιά κάνουν λόγο για εμπρησμό από δράστες που είναι μέλη της αντίπαλης οικογένειας.

Πρόσφατα ο 8χρονος και οι γονείς του επέστρεψαν στο Ζεφύρι και έγιναν αντιληπτοί από τα μέλη της άλλης πλευράς, και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου δύο άτομα σταμάτησαν με το αυτοκίνητό τους μπροστά από το σπίτι του ανήλικου και άνοιξαν πυρ με μια κυνηγετική καραμπίνα και ένα 9αρι πιστόλι.

Το παιδί δέχθηκε μια από τις σφαίρες ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτο στο έδαφος και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου διαπιστώθηκε πως ο 8χρονος είχε τραυματιστεί θανάσιμα με τους γονείς του να ξεσπούν σε λυγμούς.

Στην κατάθεση που έδωσε στους Αστυνομικούς τη Ασφάλειας η μητέρα του θύματος κατονόμασε τους δράστες οι οποίοι αναζητούνται από χθες το βράδυ.

Οι γονείς του ανήλικου θύματος δεν έχουν επιστρέψει στον καταυλισμό καθώς η κατάσταση είναι τεταμένη ενώ οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιφρουρούν την περιοχή υπό το φόβο αντεκδίκησης από την οικογένεια του 8χρονου.

vradini.gr

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *