21/05/2024 1:22 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προς κατεδάφιση η γέφυρα Βαρυμπόμπης λόγω στατικότητας

O κόμβος Βαρυμπόμπης θα μετατραπεί σε κυκλικό δακτύλιο


Την κατεδάφιση της Γέφυρας της Βαρυμπόμπης σκέφτονται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος κατά την παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγραμματισμού του υπουργείου.

Το αρχικό σχέδιο, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει ότι η γέφυρα θα κατεδαφιστεί και ο κόμβος Βαρυμπόμπης θα μετατραπεί σε κυκλικό δακτύλιο, πάνω από την εθνική οδό, ενώ εκατέρωθεν του κόμβου θα κατασκευαστούν δύο μικρότεροι δακτύλιοι για να διευκολύνουν τη σύνδεση με το τοπικό οδικό δίκτυο. Τα πλευρικά διόδια θα τοποθετηθούν στους κλάδους εξόδου από Αθήνα και εισόδου προς Αθήνα.

Η υπόθεση των διοδίων συζητείται από το 2007, όταν θεσμοθετήθηκε η τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου (ως τμήμα της σύμβασης παραχώρησης του τμήματος Μεταμόρφωση – Σκάρφεια) της Νέας Οδού.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, η οποία όπως είπε, «είναι επιβαρυμένη και θα πρέπει κάποια στιγμή να αντικατασταθεί».

Θα πρέπει να γίνει πλήρης κατεδάφιση της γέφυρας και στη θέση της να κατασκευαστεί νέα, διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Ταχιάος, ενώ για την κατασκευή σταθμού διοδίων στο συγκεκριμένo σημείο, κάτι που έχει προκαλέσει εδώ και χρόνια την έντονη αντίδραση κατοίκων και τοπικής αυτοδιοίκησης, αρκέστηκε να πει ότι τη δεδομένη στιγμή δεν είναι έτοιμος να απαντήσει στο ερώτημα αν θα γίνουν τελικά ή όχι διόδια στη Βαρυμπόμπη. «Θα δούμε και τη θέση του νέου δημάρχου Κηφισιάς», είπε.

doxthi.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *