29/04/2024 8:19 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κωτσόβολος: Το απόλυτο θρίλερ – Αυτός «αγγίζει» την αγορά του αιώνα

Οι υποψήφιοι αγοραστές και οι διαπραγματεύσεις για την γνωστή αλυσίδα


Στην τελική φάση οδεύει ο διαγωνισμός για την πώληση της αλυσίδας «Κωτσόβολος». Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ ένας εκ των διεκδικητών και αυτός είναι ο όμιλος της ΔΕΗ μπαίνει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη βρετανική Currys, στην οποία και ανήκει η ελληνική αλυσίδα λιανικού εμπορίου ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Πηγές αναφέρουν ότι η ΔΕΗ στη διαγωνιστική διαδικασία πέτυχε να φέρει του Βρετανούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση της «Κωτσόβολος», στρατηγική που όπως είχε γράψει ο ΟΤ, ξεδίπλωνε από την αρχή της συμμετοχής της στην κούρσα διεκδίκησης.

«Η ΔΕΗ είχε αποφύγει να σηκώσει ψηλά τους τόνους κατά τη διάρκεια της φάσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και δεν είναι τυχαίο ότι σε καμία από τις επίσημες ανακοινώσεις της δεν έκανε αναφορά περί υποβολής δεσμευτικής προσφοράς», σχολιάζουν στον ΟΤ πηγές που παρακολουθούν στενά τον διαγωνισμό των Βρετανών.

Αν οι διαπραγματεύσεις τελεσφορήσουν τότε η αλυσίδα Κωτσόβολος περνά στη ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως είχε γράψει ο ΟΤ, ότι η διαγωνιστική διαδικασία είχε μεγάλη ευελιξία. Δεν ήταν δηλαδή όπως οι συνηθισμένοι διαγωνισμοί με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών και την ανάδειξη του πλειοδότη.

Οι υπόλοιποι διεκδικητές

Στον διαγωνισμό για την αλυσίδα Κωτσόβολος ανάμεσα στους διεκδικητές ήταν η Quest του κ. Θεόδωρου Φέσσα, ο όμιλος Μαρινάκη σε σχήμα στο οποίο συμμετείχαν το Latsco FamilyOffice και ο επιχειρηματίας κ. Χάρης Καρώνης (Viva Wallet).

Ο όμιλος Quest σύμφωνα με πληροφορίες και όπως έγραψε και η στήλη Il Postino επιδίωκε να κατεβάσει χαμηλά τον πήχη του τιμήματος για τον Κωτσόβολο έχοντας να αντιμετωπίσει την απευθείας ανάμειξη της Apple στην εγχώρια διανομή των προϊόντων της. Ως γνωστό η Questέχει την αντιπροσωπεία προϊόντων και υπηρεσιών του πολυεθνικού κολοσσού στο χώρο της τεχνολογίας.

Άλλωστε πηγές του ίδιου ομίλου σημείωναν χθες στο περιθώριο εκδήλωσης πως «αν υπάρξει δεύτερος γύρος πλειοδοσίας δεν θα συμμετέχει», προϊδεάζοντας έτσι την έκβαση της πρότασης του για την απόκτηση της αλυσίδας «Κωτσόβολος»

Το πωλητήριο

Ο βρετανικός όμιλος Currys αποφάσισε στο πλαίσιο επανεξέτασης της δομής του να προχωρήσει στην πώληση της Κωτσόβολος.

Η Κωτσόβολος αποτελεί μια «όαση» για τον βρετανικό όμιλο, οι πωλήσεις του οποίου βυθίζονται σε όλες τις χώρες πλην της Ελλάδας. Σύμφωνα με την τελευταία οικονομική χρήση (έτος 2022-2023), ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έκλεισε στα 733 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 12,1% ενώ παρά την ελαφρά κάμψη, τo λογιστικό EBITDA διαμορφώθηκαν σε 48,6 εκατ. ευρώ.

xristika.gr

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *