15/04/2024 11:07 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ολόκληρος Δήμος Ωρωπού κι έχει μία μόνο τράπεζα

Είναι πλέον υποχρεωμένοι οι δημότες να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα για τα πλησιέστερα υποκαταστήματα


Ένα κατάστημα τράπεζας μένει ανοιχτό σε ολόκληρο τoυ Δήμο Ωρωπού, σε έναν δήμο που ζουν σχεδόν 34.000 κάτοικοι και το καλοκαίρι αυτός ο αριθμός διπλασιάζεται ή ακόμα και τριπλασιάζεται. Ένας δήμος που τα τελευταία χρόνια έκανε βήματα μπροστά αλλά φαίνεται ότι αρχίζει και χάνει σε δυναμική…

Όπως, ενημέρωσε η Κεντρική Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας μέσα στον Νοέμβριο θα βάλει λουκέτο και το μοναδικό κατάστημα που εξυπηρετούσε τους κατοίκους από την Αυλώνα, τον Καπανδρίτι, τον Ωρωπό, το Μαρκόπουλο, τον Κάλαμο αλλά και περιοχές της Εύβοιας, όπως την Ερέτρια.

Αυτήν την στιγμή, μετά και την αποχώρηση της Εθνικής και μετά την ALPHA BANK που έχει αποχωρήσει εδώ και μια τριετία, σε ολόκληρο τον δήμο θα μείνει ένα μόνο υποκατάστημα τράπεζας, αυτό της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην περιοχή της Σκάλας Ωρωπού.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχίζεται σταθερά η υποβάθμιση του Δήμου Ωρωπού, με τους πολίτες να είναι πλέον υποχρεωμένοι να μετακινούνται σχεδόν 20 χλμ αλλά και ακόμα περισσότερα χλμ για τα πλησιέστερα υποκαταστήματα του Σχηματαρίου, είτε του Αγίου Στεφάνου, κάτι που σημαίνει ταλαιπωρία, ιδιαίτερα για τους υπερήλικες, χάσιμο χρόνου και κόστος μετακινήσεων.

Ας ελπίσουμε ότι και αυτή την φορά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού, αλλά και οι Βουλευτές της περιοχής που έχουν σταθεί στα δύσκολα του Ωρωπού να αντιδράσουν δυναμικά προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια οδυνηρή απόφαση που θα στοιχίσει οικονομικά σε μια τουριστική περιοχή που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.

aftodioikisi.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *