27/04/2024 7:16 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Βουλή έφθασε το θέμα με τις φωτιές στον Σχινιά

Τρεις συνεχόμενες πυρκαγιές μέσα σε 20 ημέρες στην ίδια περιοχή του Μαραθώνα


Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής και αφορά στις συνεχόμενες (τρεις μέσα σε 20 μέρες) φωτιές που έχουν εκδηλωθεί στον Σχινιά, κοντά στο Κωπηλατοδρόμιο, κατατέθηκε χθες στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι συνεχόμενες πυρκαγιές του τελευταίου διαστήματος εντός της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μόνο τον τελευταίο μήνα εκδηλώθηκαν τρεις πυρκαγιές (12/10, 16/10, 3/11), η μία εκ των οποίων μάλιστα επεκτάθηκε και χρειάστηκε μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής προκειμένου μετά από αρκετή ώρα να τεθεί υπό έλεγχο.

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί και το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σχεδόν στο ίδιο σημείο (πλησίον του Κωπηλατοδρομίου), κάτι το οποίο προφανώς παραπέμπει σε εσκεμμένη ενέργεια.

Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν σε μια περίοδο που προχωράει η αναθεώρηση του πλαισίου προστασίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, με επέκταση οικονομικών
δραστηριοτήτων, δημιουργώντας δικαιολογημένες ανησυχίες για το συγκεκριμένο οικοσύστημα με την υψηλή περιβαλλοντική αξία που έχει.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

– Ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας για τις αιτίες που οδήγησαν στις τρεις συνεχόμενες πυρκαγιές μέσα σε 20 ημέρες,

– Τι μέτρα θα πάρουν για να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης και προστασίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά.

Οι Βουλευτές

Γκιόκας Γιάννης
Αμπατιέλος Νίκος
Δάγκα Βιβή
Διγενή Σεμίνα
Κανέλλη Λιάνα
Κατσώτης Χρήστος
Κτενά Αφροδίτη
Μανωλάκου Διαμάντω
Παφίλης Θανάσης
Τσοκάνης Χρήστος

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *