04/05/2024 9:01 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κορωπί: Το μυστικό του 1 εκατ. ευρώ, που πήρε μαζί του ο Νίκος Κλειδώνης

Στοιχεία “φωτιά” συνδέουν τα οστά με τον 46χρονο


Ο Νίκος Κλειδώνης είχε εξαφανιστεί στις 28 Αυγούστου κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, με την οικογένειά του να απευθύνεται στο «Φως στο Τούνελ» του Mega και στην Αγγελική Νικολούλη, προκειμένου να λάβει απαντήσεις Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης του 46χρονου Νίκου Κλειδώνη στο Κορωπί.

Μια τροπή που η «ON time» είχε φέρει στην επιφάνεια τόσο στις 6 όσο και στις 7 Νοεμβρίου, όταν και έγινε γνωστός ο εντοπισμός μίας σορού σε προχωρημένη σήψη, στην παραλία Αλθέας, από έναν Πολωνό τουρίστα. Καθώς φαίνεται, παρά το γεγονός πως οι ανθρωπολογικές, ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο πλευρό της σορού παραπέμπουν στον άτυχο προγραμματιστή.

Ο Νίκος Κλειδώνης είχε εξαφανιστεί στις 28 Αυγούστου κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, με την οικογένειά του να απευθύνεται στο «Φως στο Τούνελ» του Mega και στην Αγγελική Νικολούλη, προκειμένου να λάβει απαντήσεις.

Η μπομπονιέρα του Παπανδρέου

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η οικογένεια ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από τα δυσάρεστα νέα. Ήταν την ημέρα της εκπομπής, στις 3 Νοεμβρίου, όταν εντοπίστηκε το πτώμα, χωρίς κανείς όμως να ξέρει σε ποιον ανήκει. Όταν έπειτα από μέρες η μητέρα του 46χρονου Αγγελική Κλειδώνη κλήθηκε να αναγνωρίσει τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο, το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε.

Ένα μάλιστα εντυπωσιακό το γεγονός πως η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βοηθήσει στο στολισμό της εκκλησίας για το γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου. Και αυτό ήταν το στοιχείο που ουσιαστικά έπεισε τη μητέρα πως ο σκελετός ανήκε στο γιο της: «Είδα το ρολόι του, είδα το τηλέφωνό του, αλλά αυτό κυρίως που μου επιβεβαίωσε εκατό τοις εκατό ότι ήταν ο Νίκος είναι μια μπομπονιέρα από το γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη. Είχα βοηθήσει στο στολισμό της εκκλησίας και βρέθηκε στο σάκο που είχε μαζί του. Την είχε πάρει πιθανότατα για να την πουλήσει, γιατί ένας κριτικός κάποτε την είχε κοστολογήσει δέκα χιλιάδες ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι αναφορές-γρίφος για σπείρα

Η ταυτοποίηση του αγνοούμενου, αν και ημιτελής μέχρι στιγμής, καθώς δεν έχουν προκύψει τα επίσημα στοιχεία από τις προαναφερόμενες εξετάσεις, αποτελεί το ένα σκέλος της υπόθεσης. Ένα άλλο, εξίσου σημαντικό σκέλος, έχει να κάνει με το πώς πέθανε (αν επιβεβαιωθεί και τυπικά) και ποιος ήταν ο υπαίτιος για το θάνατό του, καθώς ο 46χρονος δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πάνω σε αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν κάποιες αναφορές που περιπλέκουν σημαντικά την υπόθεση. Σύμφωνα με άτομα από το περιβάλλον του Νίκου Κλειδώνη, ο προγραμματιστής ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία.

Το αντικείμενο της καταγγελίας αφορούσε μια επικίνδυνη σπείρα, η οποία έχει ως βάση το Κορωπί και δραστηριοποιείται σε μεγάλο φάσμα εγκληματικών ενεργειών. «Ήξερε πολλά, αλλά επειδή φοβόταν για τη ζωή του, ήθελε να κάνει ανώνυμα την καταγγελία δίνοντας ονόματα και διευθύνσεις στις Αρχές» ανέφερε φίλος του.

Ο πολύ στενός φίλος του Νίκου ήταν αυτός που μοιραζόταν τις ίδιες πληροφορίες με τον 46χρονο. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» έγινε πιο συγκεκριμένος: «Ήθελε να ενημερώσει ανώνυμα τη Δίωξη Ναρκωτικών και να γράψουμε μαζί το κείμενο της καταγγελίας, γιατί και δικό μου συγγενικό πρόσωπο βασανίζεται από αυτούς. Δεν άντεχε να βλέπει τα όσα γίνονταν με θύματα και παιδιά, χωρίς να αντιδρά κανείς.

Φοβόταν όμως πολύ, γι’ αυτό ήθελε να γίνουν όλα χωρίς να ξέρουν ποιος είναι». Σύμφωνα με το φίλο του, ο Νίκος φοβόταν για τη ζωή του: «Έλεγε ότι, αν τον βρουν, κινδυνεύει η ζωή του. Γι’ αυτό το λόγο σκεφτόταν να κάνει την καταγγελία από καρτοτηλέφωνο ανώνυμα, για να μη φανούν τα στοιχεία του. Λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή του προχώρησα εγώ σε ανώνυμη καταγγελία για το Κορωπί».

Τα bitcoins και τα… στικάκια

Υπάρχει όμως μια ακόμη πολύ σημαντική πτυχή σε αυτή την υπόθεση. Μια φήμη που πλανάται στο περιβάλλον του 46χρονου προγραμματιστή. Σύμφωνα με όσα είχαν δηλώσει κάποιοι από τους φίλους του Νίκου Κλειδώνη, ο 46χρονος προγραμματιστής είχε καταφέρει με στοχευμένες επενδύσεις να αποκτήσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε bitcoins και άλλα κρυπτονομίσματα!

Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό, ωστόσο η μητέρα του Αγγελική Κλειδώνη δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Όπως είχε δηλώσει η ίδια στο «Φως στο Τούνελ», δεν είχε την παραμικρή ένδειξη πως ο γιος της ήταν εκατομμυριούχος! Παρ’ όλα αυτά, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε προσθέσει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση. Σε ανύποπτο χρόνο ένας από τους ανθρώπους του κύκλου του γιου της την είχε εντοπίσει τυχαία στο δρόμο και είχε προσφερθεί να τη μεταφέρει στον προορισμό της. Εκείνη δέχτηκε και, κατά τη διαδρομή, ο συγκεκριμένος άνδρας της έδωσε μια «συμβουλή».

Όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια, «μια μέρα έφευγα από εδώ, από το σπίτι στο Κορωπί, και μόλις έστριψα στο δρόμο, σταμάτησε δίπλα μου ένα αυτοκίνητο και ήταν ο φίλος του. Εγώ πήγαινα στη Βάρκιζα και μου πρότεινε να με πάει εκείνος. Στο δρόμο μού είπε να έχω το νου μου μη χάσω τα “στικάκια”, γιατί ο Νίκος είχε μέσα ένα μεγάλο πόσο. Μίλησε για ένα εκατομμύριο. Εγώ του είπα ότι αποκλείεται να είχε τέτοιο ποσό και μου απάντησε πως το είχε δει». Ερωτώμενη γι’ αυτά τα «στικάκια», η κ. Κλειδώνη απάντησε κατηγορηματικά: «Στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα. Έχουν παραδοθεί όλα στην αστυνομία…».

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Ontime

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *