18/07/2024 1:27 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ωρωπός: Τι έγινε με τον 23χρονο «Δράκο των Εξαρχείων» από τη Συρία;

Περίπου 40 αλλοδαποί πρέπει να δίνουν το «παρών» στο Α.Τ Ωρωπού! Πόσοι όμως το κάνουν;


Η παθογένεια ενός ολόκληρου συστήματος που δεν μπόρεσε να κρατήσει στη φυλακή έναν βιαστή, προσπαθεί να ξεπλυθεί στις πλάτες ενός διοικητή αστυνομικού τμήματος. Συγκεκριμένα, του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, Άλέξανδρου Ξαρχουλάκου, ο οποίος μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, αντικαταστάθηκε.

Χιλιάδες είναι τα άτομα που καθημερινά πρέπει να δίνουν το «παρών» στα αστυνομικά τμήματα. Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ εν έτει 2023 για τις εμφανίσεις των ατόμων αυτών γίνεται μόνο με ταχυδρομείο με εκατοντάδες έγγραφα για τον καθένα αν εμφανίστηκε η όχι.

Είναι πάγια τακτική λοιπόν σε όλα τα τμήματα της Αττικής αυτή η διαδικασία έγγραφης ενημέρωσης των εισαγγελιών να γίνεται σχεδόν κάθε 3 μήνες. Στην όλη διαδικασία, εάν δεν υπάρχει επισήμανση των εισαγγελικών αρχών για ΑΜΕΣΗ ενημέρωσή τους μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις π.χ. τρομοκρατίας, η τακτική που ακολουθείται μέσω αλληλογραφίας είναι απίστευτα χρονοβόρα… διαδικασία μηνών και χωρίς κάποιο άμεσο αποτέλεσμα!

Γι’ αυτό και οι εισαγγελείς το αποφεύγουν και οι ανακλήσεις των όρων είναι ελαχιστότατες σε σχέση με τα άτομα που δεν δίνουν το «παρών» καθώς θεωρείται ότι στο μεσοδιάστημα θα έχει πραγματοποιηθεί η δίκη οπότε οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι προφανώς δεν θα είναι παρόντες θα λάβουν το μέγιστο της ποινής ερήμην τους και θα αναζητούνται μετά από την Αστυνομία για να συλληφθούν.

Ένα «όπλο» που είχαν παλιά οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς -αυτό του άρθρου 182 π.κ παραβίαση περιορισμών διαμονής με το οποίο μπορούσε να συλληφθεί κάποιος άμεσα αν δεν τηρούσε τους περιοριστικούς όρους εμφάνισης του και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης- καταργήθηκε από την προηγουμένη κυβέρνηση.

Περίπου 40 αλλοδαποί από τη Μαλακάσα πρέπει να το «παρών» στο Α.Τ Ωρωπού! Πόσοι όμως το κάνουν; Στις δύο δομές Μαλακασας, δίπλα ακριβώς από τον οικισμό μένουν περίπου 3.000 αλλοδαποί.

Τώρα το «παρών» στο αστυνομικό τμημα του Ωρωπού πρεπει να το δινουν περίπου 40 αλλοδαποί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του L&Ο πάνε μόνο μόνο τρεις από αυτούς. Σε όλους έχει γίνει η διαδικασία μη εμφάνισης χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια συνέχεια περί ανάκλησης των όρων αποφυλάκισης . Αυτή η κατάσταση επικρατεί πάνω κάτω σε όλα τα τμήματα της Αττικής…

Τι έγινε όμως με τον 23χρονο «Δράκο των Εξαρχείων» από τη Συρία;

O 23χρονος υπήκοος Συρίας προφυλακίστηκε για απόπειρα βιασμού που έγινε τον Αύγουστο του 2022 στον Άλιμο.

Μετά από ένα χρόνο, με βούλευμα αποφυλακίστηκε αν και υπήρχε η δυνατότητα κράτησης του για 6 μήνες ακόμη με την υποχρέωση να διαμένει στη Δομή Μαλακάσας και να πηγαίνει κάθε 1η, 10 και 20 του μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Για τον συγκεκριμένο δεν υπήρχε καμία επισήμανση για άμεση ενημέρωση στις δικαστικές αρχές αν δεν εμφανιζόταν στο τμήμα. Όταν δεν εμφανίσθηκε και στις 20 Νοέμβρη για ακόμα μια φορά, συντάχθηκε το σχετικό έγγραφο και εστάλη με το ταχυδρομείο στην Εισαγγελία.

Ποιος είναι ο διοικητής του Ωρωπού

Τα τελευταία τρία χρόνια o Αλέξανδρος Ξαρχουλάκος υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Ωρωπού ως διοικητής. Πρόκειται για έναν αστυνομικό που έχει καταφέρει με την ομάδα που έφτιαξε, στο τμήμα ασφάλειας, να εξαρθρώσει τρεις εγκληματικές οργανώσεις για κλοπές και ληστείες, να συλληφθούν σωματέμποροι στην Αλβανία που άρπαξαν μια 16χρονη από τη δομή της Μαλακάσας και την πήγαιναν στο Κόσοβο για την πουλήσουν.

Δεκάδες έμποροι ναρκωτικών που δρούσαν στη περιοχή οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης ενώ ήταν αυτός και η ομάδα του που συνέλαβαν τον περιβόητο βιαστή με το πατίνι, τον Πακιστανό που προσπάθησε να βιάσει τον περασμένο Ιούνιο μια 69χρονη στη Σκάλα Ωρωπού. Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν με τα καλύτερα λόγια και είναι παραπάνω από έντονη η δυσφορία της τοπικής κοινωνίας του Ωρωπού που μετακινήθηκε από τη θέση του.

Ο άνθρωπος αυτός καλείται να πληρώσει τα λάθη που έκανε μια ολόκληρη πολιτεία και άφησε ελεύθερο ένα βιαστή να αλωνίζει και να σκορπά τον τρόμο σε ανυποψίαστες γυναίκες!

lawandorder.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *