27/04/2024 1:59 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σπείρα έκλεβε σπίτια και μαγαζιά σε Σπάτα, Αρτέμιδα, Κορωπί, Πικέρμι, Ραφήνα, Παλλήνη και Παιανία

Εμπλέκονται σε συνολικά 35 κλοπές και απόπειρες κλοπής σε όλη την Ανατολική Αττική


Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων – Αρτέμιδος, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας τουλάχιστον από τον Μάιο του 2021 δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διάπραξη κλοπών σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα σε οικίες και καταστήματα, χρησιμοποιώντας οχήματα τα οποία επίσης είχαν αφαιρέσει.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 μελών της εγκληματικής ομάδας, από τα οποία το ένα συνελήφθη, αμέσως μετά τη διάπραξη κλοπής.

Κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση (συμμορία) από άτομα που έχουν οργανωθεί για τη διάπραξη κλοπών (τετελεσμένων και σε απόπειρα), φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2023, δύο ανήλικα μέλη της εγκληματικής ομάδας αφού αφαίρεσαν όχημα από την περιοχή του Πικερμίου, αποπειράθηκαν με χρήση βαριοπούλας να εισέλθουν σε πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής ενώ στη συνέχεια κατάφεραν να εισέλθουν σε άλλο κατάστημα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και μηχάνημα με κάρτες αεροχρόνου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, με τους δράστες να προσπαθούν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα με αποτέλεσμα να προσκρούσουν σε πινακίδα οδικής σήμανσης. Στη συνέχεια ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει με το όχημα, ενώ ο συνοδηγός τράπηκε σε φυγή πεζός, ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Λεωφόρο Σπάτων.

Όπως προέκυψε από την επακόλουθη έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας από κοινού με κατά περίπτωση διαφορετική σύνθεση, από τον Μάιο του 2021 έως το Δεκέμβριο του 2023 εμπλέκονται σε συνολικά 35 κλοπές και απόπειρες κλοπής από οικίες και καταστήματα καθώς και σε αφαιρέσεις οχημάτων σε Σπάτα, Αρτέμιδα, Κορωπί, Πικέρμι, Ραφήνα, Παλλήνη και Παιανία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής ομάδας καθώς και για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της δράσης τους.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *