15/07/2024 1:52 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Κωστής Σμέρος διάδοχος του Θανάση Ζούτσου στην ηγεσία της Παράταξης «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη – Μια Πόλη για Όλους»

Εγγύηση της ενότητας και της δυναμικής πορείας η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην ανοιχτή διαδικασία


Η 27η Νοεμβρίου ήταν μία ιστορική μέρα για το Δήμο Παλλήνης. Μετά από 17 χρόνια στην θέση του Επικεφαλής της Παράταξης «Ανθούσα, Γερακας, Παλλήνη – Μια Πόλη για Όλους» ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος αποχώρησε ανοίγοντας τις διαδικασίες εκλογής νέου Αρχηγού.

Στη θέση του εξελέγη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωστής Σμέρος από τη γενιά των 35αρηδων.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν πρωτόγνωρη για τα χρονικά της Αυτοδιοίκησης αφού με πρόταση του Δημάρχου η οποία έγινε αποδεκτή σχεδόν ομόφωνα από τα μέλη της Παράταξης, ο νέος Επικεφαλής ψηφίστηκε από το σύνολο των μελών της Παράταξης την Τετάρτη.

Την Πέμπτη, σε πλήρη απαρτία η Ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων, που εξελέγησαν στις 8 Οκτωβρίου, εξέλεξε τον κ. Σμέρο ως Επικεφαλής της επικυρώνοντας ουσιαστικά την επιλογή της Παράταξης.

Μετά τη λήξη της διαδικασίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Δήμαρχος κατέφτασε στο Δημαρχείο Παλλήνης όπου συνεχάρη το διάδοχο του.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Παράταξης ζήτησε ενότητα και σκληρή δουλειά. Δήλωσε σίγουρος για την δυναμική πορεία της Παράταξης το επόμενο διάστημα υπό τη νέα ηγεσία, την οποία εγγυάται η μεθοδικότητα και η δημοκρατικότητα του Κωστή Σμέρου.

Από πλευράς του, ο νέος Επικεφαλής ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στη διαδικασία και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής. Τόνισε ότι η εντολή που έλαβε θα μετατραπεί σε ευθύνη με βασικούς άξονες τη θεσμική Αντιπολίτευση, την οργανωτική ανασυγκρότηση με όλα τα μέλη της Παράταξης, τη στελεχιακή ενδυνάμωση και την προγραμματική κατάθεση εφικτών προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου και όχι απλώς τη διοικητική του εξέλιξη. Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ενότητας την οποία χαρακτήρισε εγγύηση για το μέλλον και για την οποία είπε ότι δε θα επιτραπεί σε κανεναν να τη διασαλεύσει.

Ο Κωστής Σμέρος υπογράμμισε ότι το έργο του Θανάση Ζούτσου αποτελεί παρακαταθήκη για την Ανθούσα, το Γέρακα και την Παλλήνη, όπως και η διαδικασία που πρότεινε για τη διαδοχή του την οποία χαρακτήρισε «θεσμικά διδακτική».

Με έντονη την συναισθηματική φόρτιση, οι δύο άντρες στο τέλος χαιρέτησαν μαζί όλα τα μέλη της Παράταξης.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *