26/07/2024 7:20 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όταν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έγραφε για τον “Δάσκαλο” Γιώργο Μιχαλακόπουλο

"Όταν τον γνώρισα πρώτη φορά έτρεμαν τα χέρια μου και οι λέξεις έγιναν ανούσιες και λίγες..."


Ήταν Νοέμβριος του 2016 όταν στο Θέατρο Κάππα ο σπουδαίος ηθοποιός και συντοπίτης μας τα τελευταία χρόνια, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο οποίος έφυγε σήμερα σε ηλικία 85 ετών, παρακολούθησε την παράσταση “Δείπνο ηλιθίων”, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο επίσης ραφηνιώτης Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Μετά το τέλος της παράστασης οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και με αφορμή αυτή την συνάντηση ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό ένα άκρως συγκινητικό κείμενο για τον Δάσκαλο, όπως τον αποκαλεί, Γ. Μιχαλακόπουλο.

“Όταν ξεκίνησα σε αυτο το παραμυθένιο ονειρικό ταξίδι ονειρευόμουν οπως όλα τα παιδιά οτι κάποια στιγμη θα βρεθώ με ανθρώπους που στο μυαλό μου υπάρχουν ως γίγαντες τεράστιοι απρόσιτοι και θαυμάσιοι για το έργο τους και την υπόσταση τους ….

τον Δασκαλο κύριο Μιχαλακόπουλο τον είχα μεσα μου σαν έναν απο αυτούς τους φανταστικούς μου ήρωες …και πραγματικούς γιατι μεγαλώνοντας πήγαινα και τον έβλεπα σε θαυμάσια έργα και σε μαγικες του ερμηνείες ….

όταν τον γνώρισα πρώτη φορά έτρεμαν τα χέρια μου και οι λέξεις έγιναν ανούσιες και λίγες ….σημερα μας τίμησε με την παρουσία του και της υπεροχής γυναίκας του που τον συντροφεύει ολα αυτα τα χρονια….

στο τέλος ήρθε και με πήρε μια αγκαλιά και προσπαθούσα να μην κλάψω γιατι όταν σε αγκαλιάζει και σου μιλάει ένας υπερήρωας σου και σου λέει τα λογια που μου είπε μονο πρωτόγονα μπορείς να εκφραστείς και αληθινά ….

μετα φεύγοντας απο το θέατρο τον ειδα να φεύγει και να χάνεται στην οδό κυψέλης…..γυρισα και ειδα τον εαυτό μου σε μια γωνία γύρω στα 5 σε ηλικία να με κοιτάει και να μου χαμόγελα περπάτησα λιγο και αισθάνθηκα οτι για όσα παλεύω και όσα φτιάχνω η χαλάω μετα απο τέτοιες συναντήσεις που ήρθε ο δικός μου ήρωας να με δει;;!!!! μονο καλύτερος άνθρωπος μπορεί να γίνω ,ηθοποιός θα δειξει αλλα για λιγο μεσα μου μονος μου δίπλα στην μηχανή ειπα ένα τεράστιο ευχαριστω στις αξίες που πρεσβεύω και σε ολα αυτα που μου έχουν συμβεί στην ζωή μου καλα και κακά….

Δάσκαλε σε ευχαριστω μου έκανες ένα δώρο που θα θυμάμαι μια ζωή και ας μην ήσουν δάσκαλος μου και ας μην το μάθεις ποτε σημερα έκανες ένα παιδι καλύτερο άνθρωπο ….”.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *