02/03/2024 3:57 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Κορωπίου

Για τέταρτη θητεία στο αξίωμα του Δημάρχου, ο Δημήτρης Ν. Κιούσης


Ορκίστηκε, το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου η νέα Δημοτική Αρχή Κρωπίας και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής, για τέταρτη θητεία στο αξίωμα του Δημάρχου, τον Δημήτριο Ν. Κιούση (2024-2028).

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος. Πολιτικό όρκο έδωσαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι, μία της συμπολίτευσης και ένας της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Στις σύντομες αντιφωνήσεις Μητροπολίτη και Δημάρχου Κρωπίας. αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Όρκου, ανακοινώθηκε η ότι η «Πορεία της Γαλιλαίας» για το 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Κρωπίας (σ.σ ετήσια εκδήλωση εκστρατείας για την υποστήριξη της ανακουφιστικής μονάδας της Μητροπόλεως που απευθύνεται σε ασθενείς με καρκίνο και με νόσο ALS).

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης «Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα» και οι επικεφαλής των παρατάξεων, της μείζονος μειοψηφίας, «Κορωπί: Σύγχρονη, φιλική πόλη» κ. Μιχάλης Αλευρέας, της ελάσσονος μειοψηφίας, «Αλλάζουμε» κ. Διονύσης Κερασιώτης και κ. Ευάγγελος Ρεμπάπης της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κρωπίας».

Ο Δημήτριος Κιούσης στην ομιλία του μίλησε, για συνέχιση των έργων υποδομής στη έδρα και στους οικισμούς του Δήμου, για διαρκή αγώνα, διεκδίκηση και συμμετοχή σε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα εθνικό-ευρωπαϊκό αλλά και για αξιοποίηση της δυνατότητας της σύναψης δανείων για αναγκαία έργα όταν δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης χρηματοδότησης ώστε, ο τόπος που επιλέξαμε, μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε να φτάσει στο επίπεδο που του αξίζει.

Ο κ. Κιούσης ευχαρίστησε θερμά τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, όσους συμμετείχαν από παλιά στην παράταξή του και όσους δεν εξελέγησαν. Ειδική αναφορά έκανε στους εθελοντές που στηρίζουν δομές και δημοτικές πολιτικές για τηv σημαντική προσφορά τους στην κοινωνία του Δήμου.

Σταθερή παραμένει η πάγια θέση του για τη δεδομένη ανάγκη προσλήψεων στελεχιακού προσωπικού που απαιτείται για την ορθή άσκηση των αρμοδιοτήτων.

Ιδιαίτερο βάρος φαίνεται ότι θα δοθεί από τη νέα δημοτική αρχή -σύμφωνα με την ομιλία του Δημάρχου- στην ανάγκη χάραξης νέων πολιτικών κοινωνικής συνοχής για την αντιμετώπιση των σύγχρονων φαινομένων βίας, παραβατικότητας, χρήσης εθιστικών ουσιών, ιντερνετικής υπερέκθεσης στη νεολαία ενώ θα συνεχιστεί η πολιτική της ενεργητικής παρέμβασης στο πλαίσιο των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης αλλά και της αυτόνομης παρέμβασης σε τομείς που μπορούν να απαλυνθούν οι συνέπειες του κύματος ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά.

Ξεκάθαρα ήταν και τα μηνύματα τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας για εποικοδομητικό διάλογο και έκκληση προς τους πολίτες για ενεργή συμμετοχή και συνδιαμόρφωση πολιτικών και λύσεων αλλά και προγραμματικής κριτικής με προτάσεις για την εφαρμογή των καλύτερων δυνατών λύσεων στα ζητήματα των πολιτών.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η καταδίκη κάθε μορφής «τοξικότητας» στο δημόσιο δημοτικό λόγο και τις διαδικασίες συμμετοχής και διαλόγου στα θεσμικά όργανα και την τοπική κοινωνία από τους επικεφαλής κυρίως της πλειοψηφίας (Δημ. Κιούσης) και της μείζονος αντιπολίτευσης (Μιχ. Αλευρέας).

Η νέα δημοτική περίοδος ξεκινάει επισήμως την 2α Ιανουαρίου 2024 (η 1η Ιανουαρίου, Δευτέρα είναι η αργία της Πρωτοχρονιάς) με την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων και θα ακολουθήσει η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών εκλογής του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής (νέο όργανο αποφάσεων μετά τη συνένωση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Αν. Αττικής ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης-οποίος αποχώρησε σύντομα λόγω της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή των Ελλήνων-, η νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κα Σωτηρία Ντούνη, ο Δήμαρχος Παιανίας, κ. Ισίδωρος Μάδης, εφημέριοι των Ιερών Ναών Κορωπίου, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, ιδιοκτήτης Εκπαιδευτηρίων, η πρόεδρος της Διοίκησης Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος κα Πηγή Απαλοπούλου.

Συγχαρητήριες επιστολές απέστειλαν -δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων- ο νεοεκλεγμένος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

Ο π. Υπουργός και βουλευτής Αν.Αττικής Γεώργιος Βλάχος, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και βουλευτής Αν.Αττικής κα Σοφία Ζαχαράκη –παρέστη ο πατέρας της και μετέφερε τις ευχές της- ο Υπουργός Επικρατείας βουλευτής Αν.Αττικής Μαυρουδής Βορίδης, ο βουλευτής Αν. Αττικής π. Υπουργός Στυλιανός Πέτσας και ο Γεώργιος Καραμέρος, βουλευτής Αν. Αττικής λόγω της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή των Ελλήνων δεν μπόρεσαν να παραστούν και ειδοποίησαν για την απουσία τους.

Η Ν.Δ εκπροσωπήθηκε από την κα Ρένα Καρβεντούζη. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αν. Αττικής κ. Αθανάσιο Αλμπάνη και το μέλος της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αν. Αττικής κ. Γεώργιο Τζομάκα.

Παρευρέθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων, η π. γραμματέας του Noμαρχιακού Συμβουλίου Αν.Αττικής και γραμματέας του ΝΠΔΔ Σφηττός κα Αγγελική Γκιόκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι (2019-2023) κ.κ, Θεοφάνης Μιχαιρίνας και Δημήτριος Λέκκας, ο δημοτικός σύμβουλος (2019-2023) επικεφαλής της παράταξης «Κορωπί στο Επίκεντρο» και μέλος του προεδρείου του Δ.Σ Κρωπίας Ιωάννης Παπαευθυμίου, η π.γραμματέας του Δήμου Κρωπίας, κα Αργυρώ Βήχου, ο πρόεδρος της ΕΕΒΕΚ κ. Λίνος Ρούσος, ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ, κ. Ευάγγελος Καλπίας, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κιτσίου κ.Ιωάννης Γκιούλης, εκπρόσωποι εξ. τοπικών συλλόγων Κορωπίου, -διακρίναμε εκπροσώπους, Αγίου Γεωργίου, Αγ. Μαρίνας, Καρελά, Κιτσίου, Αη Γιάννη Μετανοείτε, Αγ. Δημητρίου, πολλά νυν και πρώην μέλη της διοίκησης του ΝΠΔΔ Σφηττός, μέλη της ομάδας πολιτικής προστασίας Δήμου Κρωπίας πρώτης προσβολής πυρκαγιάς, δημοτικοί υπάλληλοι κ.α.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2024-2028

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΚΙΟΥΣΗΣ

(επικεφαλής συνδυασμού της πλειοψηφίας «Κορωπί Νέο Ξεκίνημα»)

1. ΓΡΙΒΑΣ ΘEOΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

3. ΝΤΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

4. ΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

5. ΚΙΟΥΣΗΣ ΘΩΜΑΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

6. ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ) ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

8. ΑΔΑΜ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

9. ΡΟΪΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

10. ΚΟΡΩΝΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ

11. ΚΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

12. ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

13. ΠΙΤΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ

14. ΓΙΑΡΚΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ) ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

15. ΓΚΙΟΚΑ ΑΜΑΛΙΑ (ΕΜΜΥ) ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

16. ΚΟΛΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

17. ΝΤΟΥΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

18. ΑΛΕΥΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ («Κορωπί: Σύγχρονη, φιλική πόλη»)

19. ΔΗΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

20. ΜΕΡΤΙΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

21. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΧΑΡΛΕΪ) ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

22. ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΟΛΑΡΑΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

23. ΜΙΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

24. ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

25. ΝΤΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΓΡΙΖΑ)ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

26. ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ («Αλλάζουμε»)

27. ΚΙΟΥΣΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

28. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

29. ΡΕΜΠΑΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ («Λαϊκή Συσπείρωση Κρωπίας»

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *