28/04/2024 7:59 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ανάβυσσος: Αυτός είναι ο 29χρονος προγραμματιστής που έπεσε θύμα αρπαγής

Πως περιγράψει τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των απαγωγέων


Θρίλερ με την αρπαγή του 29χρονου προγραμματιστή στην Ανάβυσσο, που κατάφερε να απελευθερωθεί από τους δράστες που του επιτέθηκαν και τον λήστεψαν, μετά από μεγάλη περιπέτεια, με τον ίδιο -ωστόσο- να είναι σε σοκ, προσπαθώντας να περιγράψει τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των απαγωγέων.

Έχοντας σημάδια στα χέρια και στο λαιμό από τη μονωτική ταινία που χρησιμοποίησαν για να τόν δέσουν, ο 29χρονος προγραμματιστής περιέγραψε τι έζησε πριν λίγες μέρες.

Ο εφιάλτης απαγωγής του νεαρού ξεκίνησε προχθές το απόγευμα.

Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τον νεαρό με το πρόσχημα πως είναι αστυνομικοί, τον έδεσαν με χειροπέδες και τον μετέφεραν με το δικό του αυτοκίνητο, σε δασώδη περιοχή της Αναβύσσου.

Εκεί τόν έβγαλαν από το δικό του αυτοκίνητο και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του δικού τους οχήματος. Κινήθηκαν για μικρή απόσταση και όταν σταμάτησαν, τον λήστεψαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες βούτηξαν από τον 29χρονο: 2 κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι, τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου του και τραπεζικές κάρτες με τον ίδιο να αναγκάζεται να αποκαλύψει τα pin.

Στη συνέχεια οι απαγωγείς τον ανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων που είχε στο κινητό του τηλέφωνο. Ταχύτατα κατάφεραν να κάνουν δύο μεταφορές κρυπτονομισμάτων, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Το μαρτύριο του νεαρού προγραμματιστή συνεχίζεται.

Μετά τη ληστεία, οι δύο δράστες τόν δένουν στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, ψεκάζουν με χλωρίνη και απομακρύνονται, με τον 29χρονο να καταφέρνει κάποια στιγμή να λυθεί και να ζητάει βοήθεια από τον ιδιοκτήτη βενζινάδικου, επί της Λεωφόρου Αναβύσσου.

Επεισοδιακή σύλληψη μετά την απαγωγή

Οι δράστες έχουν στα χέρια τους, τα κλειδιά από το γραφείο και το πατρικό σπίτι του νεαρού και σπεύδουν να το διαρρήξουν.

Το θύμα όμως προλαβαίνει να τηλεφωνήσει στη μητέρα του και εκείνη ειδοποιεί αστυνομικούς, που φτάνουν στην περιοχή ταχύτατα.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης άμεσα μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν έναν Μολδαβό 25 ετών τον οποίο και συνέλαβαν. Κατά την σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, οι αστυνομικοί εντοπίζουν τον συνεργό του άντρα που μόλις είχαν συλλάβει, να περιμένει μέσα σε αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή.

Αφού ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του και την πρόθεση του να διενεργήσει έλεγχο, ο οδηγός του οχήματος πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα η μάσκα του οχήματος να ακουμπήσει τα πόδια του και να τον ρίξει πάνω σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και κατόπιν στο έδαφος.

Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο αριστερό χέρι και να προκληθούν φθορές στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει.

Ο 29χρονος που παραμένει σε κατάσταση σοκ, έχει ήδη καταθέσει σε αστυνομικούς που συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν και τον δεύτερο απαγωγέα.

Υποστηρίζει πως δεν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν και περιέγραψε τον τρόπο που αιφνιδιάστηκε.

Σεσημασμένος ο Μολδαβός που συνελήφθη

Όσον αφορά στον Μολδαβό που συνελήφθη, είναι 24 ετών, ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και είχε συλληφθεί για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 24χρονος κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία 24ωρα βρισκόταν στην Αθήνα.

Οι Αρχές έχουν εστιάσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του 24χρονου, αλλά και ποιος ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από την απαγωγή του 29χρονου προγραμματιστή στην Ανάβυσσο.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *