28/04/2024 5:58 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Άνοιξε ο ασκός των αποχωρήσεων στον δήμο Ωρωπού

Διαβάστε το κείμενο παραίτησης του Θεόδωρου Κωστόπουλου


Ξεκίνησαν οι παραιτήσεις στον Δήμο Ωρωπού. Η πρώτη αποχώρηση που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, είναι η παραίτηση με αιχμές του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού (ΔΛΤΣΩ) Θεόδωρου Κωστόπουλου.

Το κείμενο της αποχωρήσεις του συνοδεύεται με έντονη δυσαρέσκεια για την αποπομπή του και αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής, για την απόφαση του Δημάρχου να προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Στις συνεδριάσεις του Νομικού Προσωπικού, του Λιμενικού Ταμείου, έχουν διαδραματιστεί απείρου κάλλους ιστορίες, έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά Προέδρων και μελών και έχουν διεξαχθεί δικαστήρια, σε βαθμό κακουργήματος.

Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου αποδεικνύει ότι η δεύτερη θητεία της νυν Δημοτικής Αρχής, ασχέτως, της συντριπτικής πλειοψηφίας που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα είναι ανέφελη. Οι προσδοκίες που ο ίδιος ο δήμαρχος είχε βάλει ψηλά πρέπει να σκεφτεί ότι και ο χρόνος της ανοχής δεν υπάρχει.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία του Ωρωπού, ότι οι διαμάχες εντός της παράταξης του δημάρχου είναι συνεχείς. Μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο δήμαρχος είχε να αντιμετωπίσει αρκετούς αντιπάλους που ανήκαν στην παράταξη του.

Το κείμενο της παραίτησης του Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ:

κ. Δήμαρχο Ωρωπού Γεώργιο Γιασημάκη
Κοινοποιούμενη:

– Δ.Λ.Τ.Σ.Ω

– Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου και της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού ως Πρόεδρος τον Ιούλιο του 2020, κλήθηκα να αντιμετωπίσω προβλήματα και να διαχειριστώ δυσλειτουργίες που επί σειρά ετών παρέμεναν άλυτα και εμπόδιζαν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Λ.Τ, πολλών εξ’αυτών δε ήταν ιδιαίτερα σοβαρά, όπως:

H έλλειψη διαχειριστικής νομιμότητας και στις τρεις Λιμενικές μας Εγκαταστάσεις
Ατελή ή μη θεσμοθετημένα όρια χερσαίων και θαλάσσιων ζωνών
Έλλειψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης
Έλλειψη Γενικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού χερσαίας ζώνης λιμένα Ωρωπού, Αγ. Αποστόλων Καλάμου και Χαλκουτσίου
Ανεκμετάλλευτοι πόροι από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Απουσία νέων χρηματοροών
Στασιμότητα υλοποίησης χρηματοδοτούμενου έργου από το 2015 (αποκατάσταση ανοδομής λιμενοβραχύωνα Αγ. Αποστόλων Καλάμου)
Χαμηλό εισπρακτικό ποσό τακτικών εσόδων
Υφιστάμενες οφειλές προς το Δημόσιο, Υπηρεσίες και Ιδιώτες
Ανείσπρακτες οφειλές από χρήστες του Λιμενικού Ταμείου
Μη ολοκλήρωση κατάρτισης των Οικονομικών Καταστάσεων και των αντίστοιχων Απολογισμών από το έτος 2013 και άλλα πολλά ….

Σήμερα, έπειτα από μέγιστη προσπάθεια και δουλειά, καταφέραμε να επιλύσουμε το μεγαλύτερο μέρος των ανωτέρω ζητημάτων και να δρομολογήσουμε τη διευθέτηση των υπολοίπων, έχοντας εξασφαλίσει στο μέγιστο όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου αλλά και την σημαντική εξέλιξή του προς όλες τις κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα το Λιμενικό Ταμείο Ωρωπού να βρίσκεται έπειτα από πολλά έτη σε τροχιά ανάπτυξης παράγοντας ουσιαστικό έργο.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, ο κ. Δήμαρχος Ωρωπού, με τη στάση που διατηρεί έναντι του Λιμενικού Ταμείου (πιθανόν για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων), το θέτει σε στασιμότητα και μάλιστα σε μία καθοριστική περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη έργα, ανοιχτοί Δημόσιοι Διαγωνισμοί, Χρηματοδοτήσεις, κ.ά.

Στη θητεία μου αυτή ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ξεπέρασα εαυτόν προκειμένου να θέσω τα θεμέλια της εξελικτικής και παραγωγικής πορείας του Λιμενικού Ταμείου, με κύριο μέλημά μου την πρόοδο, την ομαλή λειτουργία και την ανάπτυξη του.

Όπως είναι αναμενόμενο, τόσο η προσωπικότητά μου όσο και η σημαντική προσωπική προσπάθεια και σκληρή δουλειά που έχω καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια, δε μου επιτρέπουν να διατηρήσω παθητική στάση και να αποδεχθώ την κατάσταση αυτή, φοβούμενος ότι το Λιμενικό Ταμείο θα επιστρέψει στα χρόνια του παρελθόντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!

Για αυτούς τους λόγους, με την παρούσα δηλώνω την Παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού.

Εύχομαι ο/η νέος/α Πρόεδρος να επιδείξει τον ίδιο ζήλο και όραμα για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία !

Με εκτίμηση,

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

aftodioikisi.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *