04/05/2024 9:16 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τι συμβαίνει με τα σχολικά συγκροτήματα σε Ραφήνα και Πικέρμι

Τι είπε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας για τα προβλήματα και για τις ανησυχίες που υπάρχουν


Ερώτηση σχετικά με την σχολική στέγη και την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων στη Ραφήνα και στο Πικέρμι, όπως και την αναχώρηση των μαθητών από τα σχολεία έκανε ο κ. Ευαγγέλου στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας.

 

Απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Σκούφος ο οποίος είπε πως το ερώτημα δεν έχει χαρακτήρα λογοδοσίας, ενώ αφορούν περισσότερα από 12 θέματα. Παρ όλα αυτά, όπως είπε, θα απαντήσει…

Είπε πως μαζί με την κα Τσεβά έκαναν περιοδεία σε όλα τα σχολεία και είδα τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να επιλυθούν. Για την ασφάλεια των μαθητών είπε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο Λύκειο Πικερμίου λόγω του δρόμου που υπάρχει ανάμεσα στα δύο κτήρια.

Είπε πως έχει τοποθετηθεί φύλακας που δεν υπήρχε, ενώ έχει γίνει μελέτη ώστε να υπερυψωθεί ο δρόμος στο σημείο ώστε να κόβουν τα αυτοκίνητα.

Μίλησε για τις σχολικές μονάδες που βρισκονται στην διασταύρωση της Λεωφόρου Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ευβοϊκού και στις ενέργειες που έχουν γίνει με αιτήματα προς την τροχαία και στο λιμεναρχείο, ενώ είπε πως έχει προσληφθεί σχολική τροχονόμος στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Μίλησε για τα μηχανήματα και τους υπολογιστές που αγοράστηκαν, για τις ενέργειες που έχουν γίνει με την περιφέρεια για τα σχολικά λεωφορεία, για τις ράμπες ΑΜΕΑ που κατασκευάστηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και για τις αλλαγές στα γεωγραφικά όρια που έχει η αλλαγή σχετικά με το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Είπε πως ο δήμος αν και δύο άτομα σταμάτησαν να εργάζονται, λόγω της απόφασης του Πρωτοδικείου, έχει καλύψει το 90% των ερωτημάτων.

Ο κ Ευαγγέλου ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα σχετικά με το σχολικό συγκρότημα του Πικερμίου στην οδό Κοντοράβδη.

Η κα Τσεβά απάντησε σχετικά με τις ενέργειες που είχαν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή όταν δεν έστειλε δικηγόρο για την αγορά οικοπέδου, είπε όσο αφορά το 2ο δημοτικό πως είχαν γίνει συζητήσεις για την αγορά τμήματος οικοπέδου κάτι που δεν έχει γίνει ενώ υπάρχει και πρόβλημα με την ιδιοκτησία του παλιού γηπέδου της Διασταύρωσης καθώς το Υπουργείο Παιδεία που πήρε το οικόπεδο μετά την κατάργηση του ΟΣΚΕ δεν το έχει δηλώσει στο κτηματολόγιο ενώ είπε πως έχει κανονιστεί συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε πως θα πρέπει ο δήμος να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση όσο αφορά το θέμα των σχολικών μονάδων στην Κοντοράβδη.

Ο κ Σκούφος είπε πως οι διευθυντές των σχολείων στην Κοντοράβδη ανέφεραν πως υπάρχουν σχέδια για εκκένωση των σχολικών μονάδων και πως έχουν γίνει σχετικές ασκήσεις με τον κ Βασιλόπουλο να λέει πως τα σχέδια αφορούν την εκκένωση των σχολείων μέχρι την πόρτα και όχι από την περιοχή.

Δείτε το βίντεο με όλα όσα αναφέρθηκαν…

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *