08/05/2024 8:17 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συμμορία στις Αχαρνές παριστάνει τους λογιστές και εξαπατά ηλικιωμένους

Ζητούν από τα ηλικιωμένα άτομα να δώσουν τους τραπεζικούς τους κωδικούς


Πρόσφατα και στις Αχαρνές, παρατηρείτε αυξημένος αριθμός περιστατικών τηλεφωνικής απάτης από μια συμμορία που συστήνονται ως λογιστές με θύματα ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρκετά θύματα στις Αχαρνές, η συμμορία επικοινωνεί μαζί τους μέσω τηλεφωνικής κλήσης, συνήθως επιλέγοντας τις μεσημεριανές ώρες, και παριστάνει ότι είναι εξουσιοδοτημένοι λογιστές. Καταφέρνουν να πείσουν τα θύματα πως έχουν δικαίωμα σε επιστροφή χρηματικού ποσού, είτε ως αποζημίωση είτε ως επιστροφή από την Εφορία, το οποίο πρέπει να κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Η εξαιρετικά χαμηλή χρηματική αποζημίωση που υπόσχονται οι δράστες έχει σκοπό να μην προκαλέσει υποψία στα θύματα. Ακολούθως, ζητούν από τα ηλικιωμένα άτομα να δώσουν τους τραπεζικούς τους κωδικούς, υποστηρίζοντας πως πρέπει να κατατεθεί το υποτιθέμενο ποσό επιστροφής.

Ένα εξαιρετικά ανησυχητικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα μέλη της συμμορίας διαθέτουν προσωπικά στοιχεία των ηλικιωμένων, όπως ονόματα παιδιών και συγγενών, κάτι που τους καθιστά αξιόπιστους και επιτυγχάνουν την παραχώρηση των τραπεζικών τους στοιχείων χωρίς υποψία. Αυτή η προσωπική πληροφόρηση αυξάνει την επικινδυνότητα της απάτης, καθώς οι δράστες είναι σε θέση να προσεγγίσουν τα θύματα με ιδιαίτερα πειστικό τρόπο.

acharnaika-nea.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *