13/04/2024 11:17 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Θλίψη στο Μαρκόπουλο! “Καλό ταξίδι δάσκαλε…”

Η αποχαιρετηστήρια επιστολή του Δήμου Μαρκόπουλου


Θλίψη έχει σκορπίσει στο Μαρκόπουλο η είδηση του θανάτου του εκπαιδευτικού Δημητρίου Πέτρου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου αναφέρεται:

Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του συμπολίτη μας εκπαιδευτικού Δημητρίου Πέτρου.

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συμπολίτη μας εκπαιδευτικού Δημητρίου Πέτρου, για την απώλεια του.

Η πόλη μας και ιδιαίτερα η σχολική κοινότητα, έμειναν φτωχότερες, αφού ο Δημήτρης Πέτρου υπηρέτησε με πλήρη αφοσίωση από το 1963, τους μαθητές του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου, για 30 ολόκληρα χρόνια.

Μάλιστα στις 28 Οκτωβρίου 2021, του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα του Δήμου μας, για την πολύχρονη και καθοριστική συμβολή του στην εκπαίδευση πολλών γενεών συμπολιτών μας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης βράβευσης των μαθητριών και μαθητών του Δήμου Μαρκόπουλου, που εισήχθησαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και των διακριθέντων αθλητών.

Όμως το έργο του δεν περιορίστηκε στο εκπαίδευση, αφού μετά τη συνταξιοδότησή του, διορίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ως ταμίας στη «Φιλοδασική» – μετέπειτα «Ίδρυμα Γεωργικής και Κοινωνικής Πρόνοιας» – όπου υπηρέτησε αμισθί για 10 χρόνια. Από τη θέση αυτή, κατάφερε με τα χρήματα του Ιδρύματος, να δεντροφυτευθούν και να γεμίσουν πράσινο όλα τα σχολεία και η πλατεία της πόλης μας, να βοηθηθούν άπορες οικογένειες και να οργανωθεί κατασκήνωση στη θάλασσα της Βραυρώνας.

Με το παράδειγμα του, ξεπέρασε τα τυπικά όρια των καθηκόντων του εκπαιδευτικού, αναδεικνύοντάς τον σε έναν πολίτη – πρότυπο για όλου μας. Καλό σου ταξίδι Δάσκαλε!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Παιδικής Μέριμνας & Οικογένειας, Αθλητισμού και Νεολαίας
Βαμποράκη Μελπομένη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *