29/04/2024 10:27 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο σφυρί η πολυτελής μονοκατοικία του επιχειρηματία Γιώργου Τσαγκαράκη στη Βάρη

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,64 εκατ. ευρώ


Ξανά στο “στόχαστρο” των πλειστηριασμών βρίσκεται ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσαγκαράκης, ιδιοκτήτης των γνωστών κοσμηματοπωλείων-αντικερί “Galerie Tsangarakis”.

Η Galerie Tsangarakis δραστηριοποιείται από το 1989 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο χώρο των πολύτιμων κοσμημάτων, διαμαντιών, χρυσών ρολογιών, νομισμάτων και έργων τέχνης. Επίσης, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στο κομμάτι των… τηλεοπτικών δημοπρατήσεων.

Η Galerie Tsangarakis διαθέτει σήμερα δύο καταστήματα -ένα στο Κολωνάκι και ένα στη Λευκωσία– ενώ κάποτε λειτουργούσε καταστήματα επίσης σε Γλυφάδα, Μύκονο και αλλού. Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία κατέγραψε το 2022 κύκλο εργασιών 1,1 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημίες περίπου 31 χιλ. ευρώ.

Ο νέος πλειστηριασμός -εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου 2024 και επισπεύδεται από τη Cepal, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,64 εκατ. ευρώ. Το σφυρί αφορά μια πολυτελή μονοκατοικία στη Βάρη, η οποία έχει ξαναβρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Η τιμή εκκίνησης στον αρχικό πλειστηριασμό, που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2022, ήταν στα 4,72 εκατ. ευρώ. Το ποσό για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Με το σφυρί, ωστόσο, έχουν “αναμετρηθεί” και άλλες ιδιοκτησίες του γνωστού κοσμηματοπώλη, ο οποίος μάλιστα αυτή την περίοδο συμμετέχει και σε τηλεοπτική εκπομπή. Μεταξύ των ιδιοκτησιών του κ. Τσαγκαράκη που έχουν βρεθεί στο “στόχαστρο” περιλαμβάνεται και το κατάστημα στο Κολωνάκι, το οποίο, μετά από αρκετές προσπάθειες και “ψαλιδίσματα” στην τιμή εκκίνησης, έμεινε εν τέλει στα… αζήτητα.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Το σφυρί που αναρτήθηκε χθες στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αφορά συγκεκριμένα οριζόντιες ιδιοκτησίες, επί οικοδομής, αποτελούμενης από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, κτισμένης σε αγροτεμάχιο, κείμενο στη Δημοτική Ενότητα Βάρης, στη θέση “Κοπρισιά Παπακώστα – Κίτσι”, στην εποικισθείσα περιοχή του αγροκτήματος “Μοναστηριακά Κορωπίου”, εκτός σχεδίου πόλεως, εκτός Γ.Π.Σ., επί της αγροτικής οδού Ονείρων, εκτάσεως του αγροτεμαχίου 5.174,80 τ.μ. (σύμφωνα δε με τo Κτηματολογικό φύλλο του ακινήτου το γεωτεμάχιο έχει επιφάνεια 3.932,00 τ.μ.).

Το αγροτεμάχιο δεν προέρχεται από κατάτμηση μεγαλύτερης έκτασης και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Σύμφωνα δε με τα κτηματολογικά βιβλία, δύο τμήματα του αγροτεμαχίου, επιφανείας 466 τ.μ. και 771,25 τ.μ. αντίστοιχα, εμφαίνονται ότι ανήκουν στην “Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη”, με διαφορετικούς αριθμούς ΚΑΕΚ.

Όσον αφορά στην οικοδομή, το υπόγειο περιλαμβάνει κοινόχρηστους και κοινόκτητους χώρους, εμβαδού 319,85 τ.μ., δηλαδή εσωτερική πισίνα εμβαδού 29,59 τ.μ. με τον γύρω αυτής χώρο βοηθητικό χώρο – χώρου πισίνας, μηχανοστάσιο, φρεάτιο ανελκυστήρα, μικρή σκάλα, χώρο εισόδου από τον βοηθητικό χώρο της πισίνας, διάδρομο, αποδυτήρια με συνεχόμενο W.C., μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, βιολογικό λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο κλιματισμού, αποθήκη ασφαλείας εξοπλισμού, χώρους δικτύων, ράμπα εισόδου αυτοκινήτων στο υπόγειο, εξωτερική πισίνα εμβαδού 92,23 τ.μ., δύο W.C., χαμάμ, σολάριουμ, ελεύθερο χώρο ελιγμών των αυτοκινήτων κοντά στις θέσεις στάθμευσης, κοινόχρηστο χώρο laundry ανάμεσα στα Δ1 και Δ2 διαμερίσματα, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους και επτά οριζόντιες ιδιοκτησίες, εκ των οποίων 3 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, επιφάνειας 12,50 τ.μ. η καθεμία, 2 αποθήκες, επιφάνειας 15,82 τ.μ. και 11,07 τ.μ. αντίστοιχα, και 2 διαμερίσματα. Το πρώτο διαμέρισμα του υπογείου αποτελείται από είσοδο, κουζίνα, σαλόνι, ένα δωμάτιο, δύο λουτρά και έχει επιφάνεια 51,77 τ.μ., ενώ το δεύτερο αποτελείται από έναν κύριο χώρο studio, ένα βοηθητικό χώρο studio, έτερο βοηθητικό χώρο pantry και W.C. και έχει επιφάνεια 115,18 τ.μ.

Σημειώνεται ότι από τους παραπάνω περιγραφόμενους χώρους του υπογείου, χώροι εμβαδού 154,09 τ.μ. έχουν ανεγερθεί νόμιμα, ενώ οι υπόλοιποι χώροι στους οποίους περιλαμβάνονται και ο ναΐσκος, το φυλάκιο και το pool house της εξωτερικής πισίνας, έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4178/2013.

Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος περιλαμβάνουν μία οριζόντια ιδιοκτησία διαμέρισμα – μεζονέτα, που εκτείνεται και στους δύο ορόφους. Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα. Το τμήμα του διαμερίσματος στο ισόγειο έχει επιφάνεια 190,97 τ.μ., αποτελείται από είσοδο, living room, τραπεζαρία, family room με συνεχόμενη κουζίνα και χώρο breakfast, W.C., φρεάτιο ανελκυστήρα και εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με τον πρώτο όροφο, βεράντες και συνορεύει ολόγυρα με ακάλυπτο χώρο. Το στον πρώτο όροφο έχει επιφάνεια 145,03 τ.μ., αποτελείται από ένα κύριο υπνοδωμάτιο με συνεχόμενη γκαρνταρόμπα (Dressing) και μπάνιο, δύο υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, φρεάτιο ανελκυστήρα, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το ισόγειο, δωμάτιο, διαδρόμους και βεράντες και συνορεύει ολόγυρα με ακάλυπτο χώρο. Η άνω οριζόντια ιδιοκτησία έχει συνολική επιφάνεια και στους δύο ορόφους 336,00 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο αγροτεμάχιο 840/1000.

Σημειώνεται ότι από τους παραπάνω περιγραφόμενους χώρους του ισογείου και πρώτου ορόφου χώροι εμβαδού μ.τ., στον μεν ισόγειο 154,09, στον δε πρώτο όροφο 38,55, έχουν ανεγερθεί νόμιμα, ενώ οι υπόλοιποι χώροι, ήτοι στο μεν ισόγειο εμβαδού μ.τ. 36,88, στον δε πρώτο όροφο 106,48, έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4178/2013.

Στον ακάλυπτο χώρο του αγροτεμαχίου υπάρχουν ακόμη: τρεις ανοιχτές θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, κάθε μία από τις οποίες έχει εμβαδόν 12,50 τ.μ. και είναι κοινόχρηστες, εξωτερική πισίνα που αναφέρθηκε και παραπάνω στην περιγραφή του υπογείου, εμβαδού 92,23 τ.μ., ναΐσκος εμβαδού 24 τ.μ., μικρό βοηθητικό κτίσμα – φυλάκιο εμβαδού 15,00 τ.μ., γήπεδο τένις. Όλα τα παραπάνω παραμένουν κοινόχρηστα για όλες τις οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Σύμφωνα δε με την Έκθεση Εκτίμησης Αγοραίας (Εμπορικής) Αξίας Μονοκατοικίας της Πιστοποιημένης Εκτιμητού Ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών, το αγροτεμάχιο έχει έκταση 5.174,80 τ.μ. και βάσει υπηρεσίας κτηματολογίου η επιφάνεια του γεωτεμαχίου είναι 3.932 τ.μ., καθώς δύο τμήματα του αρχικού οικοπέδου (επιφάνειας 466 τ.μ. και 771,25 τ.μ. αντίστοιχα) διαπιστώνεται ότι ανήκουν σε άλλο αριθμό ΚΑΕΚ άλλου ιδιοκτήτη. Λόγω ελλιπών στοιχείων και για σκοπούς ολοκλήρωσης της έκθεσης εκτίμησης, αυτή ολοκληρώθηκε με την παραδοχή ότι ισχύει η επιφάνεια που αναφέρει ο τίτλος κτήσης. Βάσει των πολεοδομικών μεγεθών της οικοδομής και των όσων έχουν πραγματοποιηθεί, η εκτίμηση πραγματοποιείται με την παραδοχή πως εντός του οικοπέδου έχει εξαντληθεί η επιτρεπόμενη επιφάνεια δόμησης.

Επίσης, σημειώνεται ότι υφίσταται πλήθος πολεοδομικών παραβάσεων και αλλαγών χρήσης. Από τα προσκομισθέντα στοιχεία και κατόπιν της εξωτερικής αυτοψίας που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε πως τα εκτιμώμενα ακίνητα χρησιμοποιούνται ως κατοικία. Διαπιστώθηκε ακόμη πως η κατάσταση συντήρησης των εκτιμώμενων ακινήτων είναι άριστη, όσον αφορά τουλάχιστον το εξωτερικό τους. Αποτελούν δε πολυτελή κατασκευή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Στην πράξη, οι εκτιμώμενες ιδιοκτησίες φαίνεται να λειτουργούν ως ενιαία λειτουργική ενότητα και κρίνεται ότι δεν μπορούν να διατεθούν στην αγορά η κάθε μία ξεχωριστά, χωρίς να προηγηθούν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την εκτίμηση, εκτιμώνται ως μία ενιαία οντότητα.

capital.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *