29/04/2024 7:20 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπουρνούς: 100+3 μέρες παραληρήματος και ανικανότητας της νέας δημοτικής αρχής

"Ποιος δεν θυμάται την κα Τσεβά να κάνει τον «ταξιτζή» σε ανθρώπους που έμπαιναν μπροστά στα μηχανήματα στο Ρέμα"


Σκληρή απάντηση μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η “Σύγχρονη Πολιτεία” έδωσε ο πρώην Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς στη νέα δημοτική αρχή και προσωπικά στην κα Τσεβά. Στην ανακοίνωση με τίτλο: “100 +3 μέρες παραληρήματος και ανικανότητας της νέας δημοτικής αρχής”, απαντά στο κείμενο της δημάρχου που μιλούσε για τις 100 πρώτες ημέρες της διοίκησής της.

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρεται με 12 “σημεία” σε όλα τα καίρια ζητήματα. Από το Μεγάλο Ρέμα, την Αττική Οδό και τον Προαστιακό έως το Οχυρό Ραφήνας, τη Διώνη και τη ΜΕΒΑ. Χαρακτηρίζεται δε το κείμενο της κας Τσεβά ως “δεκάλογο ψεμάτων.

Ακολουθεί η απάντηση του πρώην δημάρχου…

100 +3 μέρες παραληρήματος και ανικανότητας της νέας δημοτικής αρχής.

Το νέο δίδυμο διοίκησης Τσεβά-Ξηντάρα με αφορμή δημοσιεύματα αποκλειστικά δημοσιογραφικών καταγραφών των 100 πρώτων ημερών μιας διοίκησης που μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει σε ένα δήμο που είχε μόνο ανοδική πορεία, παρουσίασε ως απάντηση ένα δωδεκάλογο ψεμάτων με σκοπό να μεταθέσει ευθύνες που τις αναλογούν, νομίζοντας ότι μπορεί να συνεχίσει να παραπλανά τους πολίτες , όπως έκανε σε προεκλογικό χρόνο.

Με συνοδοιπόρο την άγνοια κατανόησης των θεμάτων των ΟΤΑ και βάζοντας απέναντί της μερίδα των υπαλλήλων -γιατί δεν ήταν αρεστοί- αλλά και πολιτών, πελαγοδρομεί καθημερινά, διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία του δήμου.

1. Στο Μέγα Ρέμα Ραφήνας, το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του τόπου μας, ποιος δεν θυμάται ότι προεκλογικά το δίδυμο Τσεβά-Τερζοπούλου προσπάθησε να το ακυρώσει. Ποιος δεν θυμάται την κα Τσεβά να κάνει τον «ταξιτζή» σε ανθρώπους που έμπαιναν μπροστά στα μηχανήματα.

Αυτό το «παιχνιδάκι» εις βάρος της πόλης και των πολιτών, σταμάτησε δυστυχώς αρκετά αργά, όταν από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Ταχιάο κλήθηκε το δίδυμο και τους αναφέρθηκε η ύπαρξη εισαγγελέα και από τότε παραμένουν σε «απόσταση ασφαλείας» από το έργο, βγάζοντας άναρθρες κραυγές.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ και αποτελεί επιλογή της δικής μας διοίκησης.

Δεν θα γίνουν όμως -στα συμφωνημένα με τη διοίκησή μας χρονοδιαγράμματα – τα έργο της έλευσης της Αττικής Οδού και του Προαστιακού γιατί η αργοπορία που προξένησαν έχει το κόστος αλλαγής προτεραιοτήτων και δημιουργήθηκαν συγχρόνως νέες ανάγκες αναδρομολόγησης κονδυλίων με την καταστροφή στη Θεσσαλία.

2. Το ανέκδοτο με το αεροδρόμιο και την δήθεν «συσπείρωση» δυνάμεων, εκτός ότι το έχουν πει και άλλοι, έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει κανένα όφελος για τους πολίτες αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ποιότητα της ζωή στους , αλλά αντίθετα επιβαρύνεται περαιτέρω. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ της κενής περιεχομένου ανακοίνωσης.

3. Κατάφερε το δίδυμο Τσεβά-Ξηντάρα να θέσει εκτός λειτουργίας το ΣΜΑ που δημιούργησε η διοίκηση Γούτα την περίοδο 1991-1994 στην Αρίωνος και αδειοδοτήθηκε από την δική μας διοίκηση.

Ποιος ξεχνά την προσπάθεια του «δίδυμου» να παραπλανήσει το δημοτικό συμβούλιο σε εκείνη την περίφημη συνεδρίαση με τις «Ξηνταρογέφυρες». Αποτέλεσμα της «πεφωτισμένης» διαχείρισης να μεταφέρουν τα απορριμματοφόρα δίπλα στο κοιμητήριο, σε υποδομή που πάλι η δική μας διοίκηση ως χώρο στάθμευσης προγραμμάτισε,για να λειτουργεί η αποκομιδή. ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΒΟΥΡΑ, για την οποία καυχιέται.

4. Το ΟΧΥΡΟ είναι ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ έργο ανάπλασης που αγκάλιασε άμεσα ο κόσμος και το οποίο προσπάθησε το «τρίδυμο» Τσεβά-Ξηντάρα-Τερζοπούλου να το παρουσιάσει ως παράνομο αλλά απέτυχε. Τα έγγραφα που συνεχώς βγαίνουν αποτελούν την καταδίκη της ατελέσφορης και ρεβανσιστικής τουςπροσπάθειας και εισπράττουν καθημερινά το γέλωτα των πολιτών. ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ. ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΨΥΧΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ

5. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ.

Παραδώσαμε ένα άρτιο έργο, μια υποδομή άκρως απαραίτητη για την περιοχή. Παραλήφθηκε στη λήξη της υπογεγραμμένης σύμβασης με ανάδοχο και Περιφέρεια Αττικής ΚΑΙ ΟΧΙ στη λήξη της θητείας, όπως μικροπολιτικά θέλει να παρουσιάσει μια παρακμιακή νέα δημοτική.

Για το οποίο ο δήμος οφείλει με δαπάνες του να το εξοπλίσει και να το λειτουργήσει. Αυτή ήταν και είναι η υποχρέωση μας. Ακόμα αναμένουμε κινήσεις, οι οποίες όμως δεν φαίνονται στον ορίζοντα.
ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ, οι πολίτες όμως ΚΡΙΝΟΥΝ

6. Στη ΔΙΩΝΗ κατασκευάσαμε και παραδώσαμε ένα μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής χώρο πλατείας και επιλύσαμε και το θέμα της εκκλησίας.

Για το συνοδό έργο επίλυσης των ομβρίων, η διοίκησή μας είχε σχεδιασμό, μελέτες και χρονοδιάγραμμα.
Ζητάμε συγνώμη από τους πολίτες που δεν μπορούσαμε να επιταχύνουμε την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου -λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών- και παραδώσαμε ένα τμήμα του σχεδιασμού σε μια ατελέσφορη και αδαή δημοτική αρχή.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ. Λόγια άνευ έργων.

7. Για χρηματοδοτήσεις ας μη ομιλεί η νέα δημοτική αρχή. Με το καλημέρα απώλεσε την εγκεκριμένη χρηματοδότηση για τα τηλε-υδρόμετρα Πικερμίου, επιδεικνύοντας ανικανότητα να προβεί εγκαίρως σε δημοπράτηση. Έχει ήδη καταστεί αυτοδιοικητικός περίγελος

8. Περηφανεύονται για την αναστολή της ΜΕΒΑ και την απώλεια 27 εκ ευρώ και δεν μας λένε για το καθημερινό περιβαλλοντικό έγκλημα του χώρου επεξεργασίας στην οδό Αύρας στη Ραφήνα – που βρήκαμε- ποιος είναι ο σχεδιασμός για την απομάκρυνσή του.
Εμείς είχαμε σχεδιασμό απομάκρυνσης, γι’αυτό και σχεδιάσαμε την νέα ΜΕΒΑ.

Προφανώς δεν αντιστοιχεί στο κέντρο της Ραφήνας η διαχείριση των βλαστικών των περιαστικών περιοχών και η βαριά κυκλοφοριακή επιβάρυνση με την έλευση πάνω από 40 φορτηγών ημερησίως , ο αριθμός των οποίων με την νέα πυροσβεστική διάταξη θα διογκωθεί. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

9. Μιας και μιλάμε για κανονισμούς διαχείρισης κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, ο οποίος που προφανώς ήδη υπάρχει από τη διοίκησή μας και έχει ψηφίσει κα η συνήθως «ξεχνούσα» κα Τσεβά-ως αντιδήμαρχος της παράταξής μας- ας θυμηθεί να μας πει το μηχανισμό κλεισίματος χώρων πολιτισμού, όπως το πολιτιστικό κύτταρο της βιβλιοθήκης MarieBlanche.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

10. Να της θυμίσουμε της κα Τσεβά -χωρίς ελπίδα να μάθει- ότι οι προϋπολογισμοί δεν έχουν ελλείματα. Οι απολογισμοί και οι ισολογισμοί μόνο έχουν.

Ο προϋπολογισμός είναι μια αναφορά Εσόδων -Εξόδων, που αποτυπώνει το όραμα της δημοτικής αρχής.
Αναλόγως τα έσοδα που έχεις, διαμορφώνεις τα έξοδα που θέλεις να κάνεις.

Αν της λείπουν τρία εκατομμύριά για να πραγματοποιήσει τα «όραμά της» ας ψάξει να βρει επιχορηγήσεις γιατί η φορολόγηση των πολιτών , όπως η επιχειρούμενη αύξηση των τελών ταφής που δρομολογεί δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση.
Επίσης μην ξεχνά ότι ο πρόσφατα η δημοτική της ομάδα ψήφισε ότι ο προϋπολογισμός του 2023 έκλεισε εντός ορίων, χωρίς αναγκαιότητα αναμόρφωσης.

ΠΑΛΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.

11. Αναφορικά με την Υπηρεσία Δόμησης την πληροφορούμε ότι έχει αναλάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ

12. Αναφορικά με τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και τα περί διαφάνειας, όταν βρει καιρό ας μας πει για τα Σχέδια Πόλης, για το Τοπικό Πολεοδομικό -Χρήσεις Γης , για το παράκτιο Μέτωπο και άλλα σημαντικά θέματα που κρατά στην αφάνεια . Μέχρι τώρα πορεύεται με τα δικά μας έργα.
Ας μη τα ακυρώσει στη πράξη γιατί ακυρώνει προσδοκίες των πολιτών.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Επίσης συστήνουμε στην δημοτική αρχή, ας μη δυσανασχετεί στις δημοσιογραφικές κρίσεις.
Είναι αποτέλεσμα της δικής της και μόνο ανικανότητας και όχι άλλων.
Ας μην ψάχνει εναγωνίως αλλού.
«Δυστυχώς κολλήσαμε σε δίσεκτους καιρούς»

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *