30/04/2024 10:00 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οργή λαού στην Κάρυστο για τις ανεμογεννήτριες – Οι κάτοικοι «μπλόκαραν» τα έργα

Στον αγώνα και ο Δήμος Καρύστου που διαμαρτυρήθηκε με εξώδικο


Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Εύβοιας στο Δήμο Καρύστου έχει προκαλέσει το σχέδιο για αιολικό πάρκο στην περιοχή, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ρήμαξαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Πλήθος κατοίκων βρέθηκε για τρίτη μέρα στην περιοχή Λυκόρεμα και διαμαρτυρήθηκε για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να «μπλοκάρουν» προσωρινά τα έργα.

Εξώδικο από τον Δήμο Καρύστου

Μάλιστα ο Δήμος Καρύστου έστειλε εξώδικο στην εταιρία «Αίολος Ευβοίας ενεργειακή ΑΕ» και θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα. «Σας δηλώνουμε ότι κάθε ενέργειά σας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, σας καλούμε δε να απέχετε από κάθε ενέργεια βλαπτική  για το Δήμο Καρύστου, το περιβάλλον και τους δημότες του, όπως η εγκατάσταση του συγκεκριμένου μετρικού ιστού» αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος.

«Μετά από συνεχόμενες κινητοποιήσεις του κόσμου χτες και προχτές, καταφέραμε να αποτρέψουμε την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού για τα αιολικά που θέλουν να εγκαταστήσουν στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδάκι έως Λυκόρεμα. Παρότι προσπάθησαν να μας αιφνιδιάσουν την πρώτη μέρα, η κινητοποίηση του κόσμου ήταν άμεση. Μέσα σε δυο ώρες μαζεύτηκαν αρκετοί πολίτες και καταφέραμε να διακόψουμε τις εργασίες. Την δεύτερη μέρα δεν κατάφεραν καν να ανέβουν στο βουνό. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πιο μεγάλη!» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Βαγγέλης Σφυρίδης.

Οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνουν κάλεσμα στους συμπολίτες τους να τους ακολουθήσουν στις επόμενες ενέργειες τους προκειμένου να εμποδίσουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

1 σκέψη για το “Οργή λαού στην Κάρυστο για τις ανεμογεννήτριες – Οι κάτοικοι «μπλόκαραν» τα έργα”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *