23/05/2024 10:23 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτη καταδίκη κατηγορούμενου για την φονική φωτιά σε Ραφήνα και Μάτι!

Ποινή φυλάκισης 2 ετών, με αναστολή, τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Ιωάννη Φωστιέρη


Δέκα μέρες πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τα 21 πρόσωπα που κάθονται στο εδώλιο για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ήρθε η πρώτη καταδίκη κατηγορούμενου για άλλο σκέλος της υπόθεσης από άλλο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, με αναστολή, τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Ιωάννη Φωστιέρη καθώς τον έκρινε ένοχο για κατάθεση ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές, που αφορούσαν στις κινήσεις των οχημάτων αξιωματικών την ώρα της πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου 2018.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του αξιωματικού της Πυροσβεστικής, Γιάννη Κώστα, που έκαναν λόγο για ανακριβή στοιχεία στο σύστημα Engage, δηλαδή το λογισμικό που καταγράφει τη θέση και την κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Κώστας, ο οποίος μίλησε για σκόπιμη παραπλάνηση των αρχών, είχε στραφεί και σε βάρος του Χρήστου Γκολφίνου που τότε υπηρετούσε στη θέση υπευθύνου του 199 και της κίνησης των οχημάτων του Π.Σ. ωστόσο, το δικαστήριο τον αθώωσε καθώς κρίθηκε πως δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του.

newsbeast.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *