27/07/2024 4:24 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βραυρώνα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του νεκρού βρέφους

Η μητέρα του νεογνού νοσηλεύεται φρουρούμενη, ενώ ο πατέρας του έχει ομολογήσει ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων


Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού ασκήθηκε σε βάρος των γονέων του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στη Βραυρώνα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Αφού ασκήθηκε η δίωξη, ο πατέρας του παιδιού οδηγήθηκε στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του για την ερχόμενη Τρίτη. Η μητέρα του νεογνού νοσηλεύεται φρουρούμενη, ενώ ο πατέρας του έχει ομολογήσει ότι πέταξε το νεογνό σε κάδο απορριμμάτων – γεγονός που αποτυπώνεται και σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο σημείο.

Το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους αναμένεται από τον ιατροδικαστή και εκτιμάται ότι θα δώσει εξηγήσεις σχετικά με όσα συνέβησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το βρέφος – που εκτιμάται πως γεννήθηκε μετά από κύηση πέντε μηνών – να γεννήθηκε ζωντανό. Με βάση το πόρισμα της έκθεσης και κυρίως το εάν θα απαντήσει στο κρίσιμο ζήτημα ως προς αν το νεογνό γεννήθηκε ή όχι ζωντανό, θα κριθεί τελικά και η κατηγορία που θα αποδοθεί στους δύο γονείς, οι οποίοι σε αυτήν την φάση είναι αντιμέτωποι με κακούργημα.

Ο πατέρας του νεογνού έχει ομολογήσει ότι εκείνος πέταξε το βρέφος σε κάδο απορριμμάτων, ωστόσο φέρεται να κατέθεσε προανακριτικά αυτό γεννήθηκε νεκρό. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα επισκέφθηκε νοσοκομείο με αιμορραγία και τότε οι γιατροί διαπίστωσαν πως η γυναίκα είχε γεννήσει ή είχε αποβάλλει.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *