26/05/2024 8:37 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αυτό είναι το πλάνο για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου!

Αναμένονται εξελίξεις και άμεσα...


Στο τέλος του μήνα αναμένονται οι εξελίξεις για το λιμάνι του Λαυρίου, μετά τη μικρή παράταση που έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ στον διαγωνισμό για την απόκτηση ποσοστού 50% συν μία μετοχή.

Η άνοδος του τουρισμού και η θετική πορεία της κρουαζιέρας ανοίγουν νέες προοπτικές για τα δύο μεγάλα περιφερειακά λιμάνια που συμπληρώνουν το «τρίγωνο» της Αττικής, πλαισιώνοντας τον Πειραιά. Έτσι, στο κάδρο της αξιοποίησης μπαίνει και το λιμάνι της Ραφήνας.

Η διαβούλευση του αναπτυξιακού προγράμματος του λιμανιού της Ραφήνας, που είναι το δεύτερη μεγαλύτερο της χώρας σε όρους επιβατικής κίνησης, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος παρατάθηκε ως τις 28 Ιουνίου 2024.

Σήμερα, το λιμάνι εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την επιβατική κίνηση προς τις Κυκλάδες (Τήνο, Άνδρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Ίο, Σαντορίνη, Κουφονήσια), καθώς και αποκλειστικά τη σύνδεση με το Μαρμάρι Ευβοίας. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αναλάβει μεγαλύτερο βάρος, για την αποσυμφόρηση του Πειραιά.

Το αναπτυξιακό πλάνο

Το master plan του λιμανιού της Ραφήνας προβλέπει επέκταση του παλαιού και του νέου λιμανιού, με την ανάπτυξη νέου terminal επιφάνειας 2.800 τ.μ., χώρων αναψυχής και υδατοδρομίου, δυναμικότητας ενός υδροπλάνου. Ακόμη, περιλαμβάνει τη δημιουργία κλειστού τριώροφου πάρκινγκ για 210 οχήματα, αλλά και σταθμού του Προαστιακού σιδηροδρόμου, επιφάνειας 1.500 τ.μ., που σχεδιάζεται να φτάσει στο μέλλον στη Ραφήνα.

Η ανάπτυξη του λιμανιού προϋποθέτει και τη σύνδεση με το σύγχρονο οδικό δίκτυο, μέσω επέκτασης της Αττικής Οδού από το ύψος περίπου των Σπάτων. Πρόκειται για ένα από τα έργα που αναζητούν χρηματοδότηση, καθώς το ΕΣΠΑ έχει βγει τελείως από το κάδρο για οδικά έργα στην Αττική.

financenews.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *