26/05/2024 8:00 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ειδικές Δυνάμεις: Πέθανε ο Θανάσης Μπάφας! Καλό σου ταξίδι στρατηγέ μου…

Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο 401 ΓΣΝ Αθηνών και έπειτα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο απόστρατος αξιωματικός, στρατιωτικός αναλυτής και στρατιωτικός συντάκτης, Θανάσης Μπάφας.

Με την ανακοίνωση την απώλειάς του, οι Ειδικές Δυνάμεις βυθίστηκαν στο πένθος. Ο Θανάσης Μπάφας υπήρξε ο οργανωτής των ΕΤΑ (Ελληνικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) και μεγάλος υμνητής των Ελλήνων Καταδρομέων.

Ο στρατηγός εξέπνευσε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου είχε μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα καθώς δεν υπήρχε ΜΕΘ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν αρχικά, για να τον υποδεχθεί.

Ο Θανάσης Μπάφας ήταν απόφοιτος της ΣΣΕ τάξης ’74, Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, με συμμετοχή σε πολλές και επικίνδυνες αποστολές όπως στο Ερμπίλ. Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε με το στρατιωτικό ρεπορτάζ.

«Το προσωπικό των δυνάμεων είναι έτοιμο»

Ο Αθανάσιος Μπάφας είχε δώσει την τελευταία του συνέντευξη τον Νοέμβριο του 2023 στην εκπομπή Leaders. Ο αείμνηστος στρατηγός ανέλυσε για ποιο λόγο οι κομάντος της πατρίδας μας είναι επιχειρησιακά πανέτοιμοι και τι να περιμένει η νέα γενιά που θέλει να καταταγεί στις καταδρομές.

«Υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και πλάνα εκπαίδευσης. Μπορείτε να είστε υπερήφανοι. Το ίδιο το παιδί θα αρχίσει να το συνειδητοποιήσει αυτό μετά», ανέφερε ο στρατηγός για όσους θέλουν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις.

Συγκλονιστική όμως ήταν η απάντησή του όταν δέχτηκε την ερώτηση για το αν αυτός που υπηρετεί ως Καταδρομέας ή Πεζοναύτης συνειδητοποιεί, ότι αυτό που κάνει μέσω της εκπαίδευσης είναι σημαντικό.

«Το καταλαβαίνει! Αυτά τα παιδιά που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις το έχουν μέσα τους. Είναι DNA. Είναι πίστη. Το ζητά ο οργανισμός τους. Αν μου επιτρέπετε, είναι ‘τρελαμένα’ με την καλή έννοια. Το θέλει η ιδιοσυγκρασία τους. Οπότε όταν κατατάσσονται (ως έφεδροι) εκεί, κάνουν πολύ υπερήφανο τον εαυτό τους και την οικογένεια. Υπάρχει και μία παράδοση. Υπάρχουν οικογένειες που είναι Καταδρομείς από παππού προς εγγονό» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο βετεράνος αξιωματικός, ο οποίος διηγήθηκε ιστορίες από αποστολές σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ, αλλά σίγουρα οι τοποθετήσεις του που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα αφορούν το αξιόμαχο των Ελλήνων κομάντο, ειδικά σε περίπτωση κρίσεων.

Το προσωπικό των δυνάμεων είναι έτοιμο. Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, μεγάλη λόγω της διαμόρφωσης του ελληνικού εδάφους. Και πιστεύω πολύ στην ποιότητα του Έλληνα στρατιώτη. Έχουμε μορφωτικό επίπεδο. Έχουμε γενναιότητα», ήταν μερικές από τις ατάκες που σίγουρα θα κάνουν υπερήφανους όσους Έλληνες έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις».

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *