23/06/2024 10:23 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιατί κλείνουν αύριο Τρίτη το Οχυρό Ραφήνας και ο Βαλανάρης στο Πικέρμι

Τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο απαγόρευσης, διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, προβλέπεται  πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Κατηγορία κινδύνου 4), και η πιθανότητα εκδήλωσης και στη συνέχεια ανάπτυξης πυρκαγιάς θεωρείται  πολύ υψηλή.

Ο Χάρτης είναι διαθέσιμος στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σας ενημερώνουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή το ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ, ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/179 (Α’ 289) της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024, σύμφωνα με την απόφαση (ΑΔΑ: 6Ε007Λ7-ΓΛ2) του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΡΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ περί απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Οι Περιοχές του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου που αναφέρονται στην απόφαση είναι :

  1.     Περιοχή «ΛΥΚΟΡΕΜΑ-ΒΑΛΑΝΑΡΗΣ» στην περιοχή Ντράφι στην Δ.Ε. Πικερμίου με απαγόρευση πρόσβασης καθόλο το μήκος από τη διασταύρωση των οδών Βεργίνας και Σοφοκλέους στο Ντράφι Πικερμίου μέχρι και την οδό Κέκρωπος στο Ντράφι Πικερμίου και αντίστροφα. (Κατηγορια 3,4 και 5)
  2.    Οδοί πρόσβασης προς θέση «ΟΧΥΡΟ», βόρεια με το νεκροταφείο Ραφήνας και με τον οικισμό Αύρας, νότια με τον οικισμό Πανόραμα, ανατολικά με το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο και δυτικά με τον οικισμό Δροσιά. (Κατηγορια 4 και 5)

Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο χάρτη προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ :

Α) Το κάπνισμα των κυψελών (πυροσβεστική διάταξη 9/2000-9Α/2005).

Β) Η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις (πυροσβεστική διάταξη 1/2018).

 Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ενημερωνόμαστε και προστατευόμαστε λαμβάνοντας μέτρα αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *