16/09/2024 10:04 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φωτιά στο Βαρνάβα: Φλόγες 25 μέτρων και άνεμοι 8 μποφόρ – Εκκενώνεται το Μικροχώρι

"Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μικροχώρι του Δήμου Ωρωπού, απομακρυνθείτε προς Καπανδρίτι και Αφίδνες μέσω Εθνικής Οδού"


Η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8/24) σε αγροτοδασική έκταση και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι φλόγες από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα σε οικισμό και για το λόγο αυτό η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Νέο μήνυμα 112 λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στον Βαρνάβα, έλαβαν οι κάτοικοι στο Μικροχώρι. Όπως αναφέρεται «αν βρίσκεστε στην περιοχή Μικροχώρι του Δήμου Ωρωπού, απομακρυνθείτε προς Καπανδρίτι και Αφίδνες μέσω Εθνικής Οδού».

Ωστόσο λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα, η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στο Βαρνάβα… Στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς, συμμετέχουν 210 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 πεζοπόρα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ μηνύματα του 112 φτάνουν συνεχώς στα κινητά των κατοίκων για να απομακρυνθούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα έφτασε μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς Εθνική Οδό…

Στις 19.15 το απόγευμα άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή Μικροχώρι Βαρνάβα, όπως σας προείπαμε.

Έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής: Φλόγες 25 μέτρων και άνεμοι 8 μποφόρ

Το απόγευμα έγινε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού, για τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής που έγινε από τον Βασίλη Βαθρακογιάννη, στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, ξέσπασαν 40 νέες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

«Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Βασίλης Κικίλιας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μέγαρα έχει περιοριστεί και οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν. Μισή ώρα μετά, εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Βαρνάβα με ριπές ανέμων 8 μποφόρ. Εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112. Η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα. Οι φλόγες ξεπερνούν τα 25 μέτρα! Από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα. Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδηγίες των αρχών».

4 άνθρωποι στο νοσοκομείο από τον καπνό και μήνυμα του 112 για προσοχή στις κοντινές περιοχές λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας

Σύμφωνα με πληροφορίες 4 άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν οι τρεις στο κέντρο υγείας Καπανδριτίου και ο ένας στο Σισμανόγλειο.

Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα μάλιστα, λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας και τη φωτιάς που εξακολουθεί να καίει έφτασε μήνυμα στους κατοίκους των κοντινών περιοχών να είναι σε ετοιμότητα. Πρόκειται για τους κατοίκους της Ροδόπολης, του Διονύσου, του Αγίου Στεφάνου και της Σταμάτας.

Απεγκλωβισμοί πολιτών και ένα καμένο όχημα της Πυροσβεστικής

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΟΠΚΕ για να απεγκλωβιστούν οι πολίτες από κομβόι 25 αυτοκινήτων, τα οποία κύκλωσαν οι φλόγες. Οι άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, έγιναν περισσότεροι από 40 απεγκλωβισμοί πολιτών από την Άμεση Δράση ενώ σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις οι αστυνομικοί βοήθησαν πολίτες για να απομακρυνθούν από τις φλεγόμενες περιοχές.

Στην περιοχή βρίσκονται 2 διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ, 13 ομάδες ΟΠΚΕ, 21 ομάδες ΔΙΑΣ και 15 περιπολικά Τροχαίας και της Άμεσης Δράσης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr καταστράφηκε ολοσχερώς ένα όχημα της Πυροσβεστικής που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους οι πυροσβέστες.

newsit.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *