Search
Close this search box.

Αχαρνές: Με τη βοήθεια drone… συνέλαβαν δύο που έκλεβαν καλώδια

Προσπάθησαν να σπάσουν ένα κουτί για να αρπάξουν τα καλώδια και τους χάλκινους σωλήνες


Για άλλη μια φορά, η γραμμή του Προαστιακού στις Αχαρνές έγινε στόχος ατόμων που επιχείρησαν να αφαιρέσουν καλώδια, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του δικτύου και απειλώντας την ασφάλεια των επιβατών. Χθες το βράδυ, δύο άτομα, Ρομά σύμφωνα με τις αρχές, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω καθώς αποπειράθηκαν να κλέψουν καλώδια από την ηλεκτρολογική εγκατάσταση κοντά στον σταθμό ΣΚΑ.

Οι δράστες έκοψαν την περίφραξη της γραμμής και προχώρησαν κατά μήκος των σιδηροδρομικών ραγών, στοχεύοντας τα καλώδια της τηλεδιοίκησης, τα οποία είναι κρίσιμα για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου. Η απόπειρά τους να αφαιρέσουν τα καλώδια καταγράφηκε από drone του ΟΣΕ, που ανέλαβε δράση μετά την παρέμβαση της σταθμάρχη, η οποία αντιλήφθηκε την κλοπή όταν είδε κόκκινη ένδειξη να ανάβει στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr, οι δύο νεαροί διακρίνονται τη στιγμή της σύλληψής τους πάνω στις ράγες, καθώς προσπαθούσαν να σπάσουν ένα κουτί για να αρπάξουν τα καλώδια και τους χάλκινους σωλήνες. Η αστυνομία, ειδοποιημένη άμεσα από την ασφάλεια του σταθμού, έσπευσε στο σημείο και οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αχαρνών.

Η κλοπή καλωδίων αποτελεί μια σοβαρή πληγή τόσο για τη λειτουργία του Προαστιακού όσο και για την οικονομία. Τα καλώδια που στοχεύουν οι κλέφτες είναι απαραίτητα για την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, και όπως επεσήμαναν πηγές από τον ΟΣΕ, εάν εκείνη τη στιγμή διερχόταν τρένο, θα μπορούσε να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.

Παρά τη σύλληψή τους, οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την επανάληψη τέτοιων περιστατικών, τα οποία δεν αποτελούν μεμονωμένα φαινόμενα, αλλά μια συνεχιζόμενη απειλή για την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα του σιδηροδρομικού δικτύου.

Πληροφορίες από το protothema.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *