27/03/2024 2:05 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προαστιακός στη Ραφήνα! Ποια χάραξη θα επικρατήσει – Απ΄ ευθείας λιμάνι ή μέσω Γέρακα

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες, έχουν εξετασθεί δύο εναλλακτικές χαράξεις


Εξελίξεις αναμένονται, έως τα τέλη του έτους, στις επεκτάσεις του Προαστιακού στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Δύο μεγάλα έργα που θα λύσουν πολλά προβλήματα και θα εξυπηρετήσουν πολύ κόσμο.

Η επέκταση του Προαστιακού στη Ραφήνα ανέρχεται στα 309 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη και κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης και του λιμένα Ραφήνας με την υφιστάμενη σιδηροδρομική προαστιακή γραμμή.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες, έχουν εξετασθεί δύο εναλλακτικές χαράξεις:

-Κατασκευή εξ ολοκλήρου νέας σιδηροδρομικής γραμμής, ως επέκταση της υφιστάμενης γραμμής από τον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” μέχρι τον λιμένα Ραφήνας, όπου προβλέπεται η κατασκευή τερματικού σιδηροδρομικού σταθμού στον λιμένα Ραφήνας.

Περιλαμβάνονται πέντε νέες σιδηροδρομικές στάσεις (Συνεδριακού Κέντρου Αεροδρομίου, Σπάτων, Αρτέμιδος, Διασταύρωσης, Ραφήνας) και ενός νέου σιδηροδρομικού σταθμού (Λιμένα Ραφήνας).

-Σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Ραφήνας από την περιοχή Γέρακα, αρχικά κατά μήκος της ζώνης της παλιάς γραμμής Λαυρίου, και στη συνέχεια, σε συνδυασμό με τον αυτοκινητόδρομο Σταυρού – Ραφήνας, με χρήση της (κατασκευασμένης σε ένα τμήμα) νησίδας.

Περιλαμβάνονται πέντε νέες σιδηροδρομικές στάσεις (Γέρακα, Αγ. Γερασίμου, Αρτέμιδος, Διασταύρωσης, Ραφήνας) και ενός νέου σιδηροδρομικού σταθμού (Λιμένα Ραφήνας).

Σημειώνεται ότι και στα δυο ανωτέρω έργα, η εκπόνηση των απαιτούμενων οριστικών μελετών θα ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο εκάστου έργου, ο οποίος θα προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Σύμφωνα με τους όρους των διαγωνισμών που συνέταξε η ΕΡΓΟΣΕ, η συμμετοχή στον Ανταγωνιστικό Διάλογο αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή των προεπιλεγέντων στο επόμενο στάδιο, την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Διαβάστε ακόμη:

Άχ Ραφήνα! Πόσο άλλαξες από τότε που η πλατεία ήταν δρόμος – Δες αυτό το βίντεο ντοκουμέντο

Τραγικό! Ο αγνοούμενος βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό στο Πόρτο Ράφτη – Τι συνέβη…

Πόρτο Ράφτη: Μέχρι να κατέβει από το αμάξι να ψωνίσει, πήγαν να της αρπάξουν την τσάντα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *