26/04/2024 5:30 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Θρίλερ με ανατροπή σκάφους! Επιχείρηση του Λιμενικού – Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν (φωτό+βίντεο)

Στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, όπου εντόπισε το βυθισμένο ερασιτεχνικό σκάφος με στοιχεία ''Αναστασία'


Συναγερμός στο Λιμενικό χθες το μεσημέρι όταν μηχανοκίνητο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Χαλκουτσίου του Δήμου Ωρωπού, ανετράπη και στη συνέχεια βυθίστηκε. Οι δύο επιβαίνοντες άνδρες κατάφεραν να πηδήξουν έγκαιρα από το σκάφος και στη συνέχεια διερχόμενο ιδιωτικό σκάφος τους περισυνέλλεξε.

Συγκεκριμένα: Ενημερώθηκε, χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού από ιδιώτη, για ανατροπή σκάφους και ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα, στην περιοχή Χαλκουτσίου Ωρωπού Αττικής και σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από το αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, όπου εντόπισε το βυθισμένο ερασιτεχνικό σκάφος με στοιχεία ”Αναστασία”, ενώ διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω σημείο δεν υπήρχαν άτομα στη θάλασσα. Στη συνέχεια στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν στο οικείο αλιευτικό καταφύγιο δύο άνδρες ηλικίας 59 και 54 ετών, οι οποίοι κατά δήλωση τους ήταν οι μοναδικοί επιβαίνοντες στο εν λόγω σκάφος και περισυνελέγησαν από διερχόμενο ιδιωτικό σκάφος. Αμφότεροι δήλωσαν καλά στην υγεία τους και ότι δεν επιθυμούν την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Το ”Αναστασία” ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π – Α/Κ σκάφος ”ΑΘΗΝΑ”  και με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, στο αλιευτικό καταφύγιο Χαλκουτσίου, όπου ανελκύθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό χώρο φύλαξης σκαφών, με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”Αναστασία”, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Φωτό και βίντεο: apopsi-tora.gr

Διαβάστε ακόμη:

Προαστιακός στη Ραφήνα! Ποια χάραξη θα επικρατήσει – Απ΄ ευθείας λιμάνι ή μέσω Γέρακα

Αυτό το ξέρατε; Θα πάθεις πλάκα όταν διαβάσεις που γυρίστηκε ο “Μαυρογιαλούρος”

Αγωνία για τους τρεις τραυματίες! Χοντρό τρακάρισμα στη Βραυρώνα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *