26/04/2024 3:13 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο σταθμοί και επτά στάσεις, ο Προαστιακός προς το λιμάνι του Λαυρίου! Δες που…

Η νέα γραμμή θα είναι διπλή στο μεγαλύτερο μήκος της, ηλεκτροκινούμενη και εφοδιασμένη με σύγχρονα συστήματα αμφίδρομης σηματοδότησης


Εκτός από τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής όπου πρόσφατα είχαμε κάποια νέα, εξελίξεις αναμένονται, έως τα τέλη του έτους, και στην επέκταση του Προαστιακού στο λιμάνι του Λαυρίου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα κόστη είναι σαφώς μεγαλύτερα και μένει να αποδειχθεί εάν τύχουν ιδιωτικού δεσμευτικού ενδιαφέροντος, κάτι το οποίο θα διαφανεί το επόμενο διάστημα, με την κορύφωση της διαδικασίας του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Αρχικό ενδιαφέρον έχουν επιδείξει οι κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΚΤΩΡ – MYTILINEOS και ΑΒΑΞ – ALSTOM.

Η επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο ανέρχεται στα 391 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα αναλάβει την μελέτη και κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης και του λιμένα Λαυρίου με την υφιστάμενη σιδηροδρομική προαστιακή γραμμή από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορωπίου, συνολικού μήκους περίπου 32 χλμ.

Η νέα γραμμή θα είναι διπλή στο μεγαλύτερο μήκος της, ηλεκτροκινούμενη και εφοδιασμένη με σύγχρονα συστήματα αμφίδρομης σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση και ETCS. Στη χάραξη του νέου προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κορωπί έως τον λιμένα Λαυρίου προβλέπονται δύο σταθμοί, ένας στο Μαρκόπουλο και ο τερματικός επιλιμένιος στο Λαύριο, καθώς και επτά σιδηροδρομικές στάσεις στις θέσεις/οικισμούς ΒΙΟ.ΠΑ Καλυβίων, Καλυβίων, Κουβαρά, Κερατέας, Δασκαλειού, Καλοπήγαδου και Λαυρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η οριστική χωροθέτηση των στάσεων θα πραγματοποιηθεί κατά την διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Διαβάστε ακόμη:

Προαστιακός στη Ραφήνα! Ποια χάραξη θα επικρατήσει – Απ΄ ευθείας λιμάνι ή μέσω Γέρακα

Αυτό το ξέρατε; Θα πάθεις πλάκα όταν διαβάσεις που γυρίστηκε ο “Μαυρογιαλούρος”

Αγωνία για τους τρεις τραυματίες! Χοντρό τρακάρισμα στη Βραυρώνα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *