25/04/2024 11:31 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όταν βρήκαν διάσημο ζωγράφο κρεμασμένο στο μπαλκόνι του στη Ραφήνα

Είχε δολοφονήσει τη μητέρα του με καλώδιο μπαλαντέζας το 2013 στο Ίλιον


Η εικόνα που αντίκρισαν εκείνο το πρωινό οι γείτονες του διάσημου ζωγράφου να αιωρείται απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του στη Ραφήνα, τους έμεινε βαθιά χαραγμένη. Ο 44χρονος είχε γράψει τον επίλογο μιας πολυετούς οικογενειακής τραγωδίας.

Ο 44χρονος είχε μετατρέψει τον ίδιο του τον εαυτό σε μέρος του τελευταίου έργου του, βάζοντας τέλος στη ζωή του με τρόπο που παρέπεμπε σε δολοφονία! Μετά δε, τη δολοφονία της ίδιας της μητέρας του που την σκότωσε με καλώδιο μπαλαντέζας το 2013 στο Ίλιον, οι τύψεις βασάνιζαν τον διάσημο ζωγράφο και εκδότη ποιητικών συλλογών και δοκιμίων.

Αρχικά το σκηνικό προκάλεσε προβληματισμό στους αστυνομικούς, καθώς ο ζωγράφος εντοπίστηκε δεμένος με tire ups και φιμωμένος με ένα ύφασμα στο στόμα του κλεισμένο με μονωτική ταινία. Ωστόσο, κατά την αυτοψία στο σπίτι οι αστυνομικοί εντόπισαν τρία χειρόγραφα σημειώματα με αποδέκτες την οικογένειά του, την Αστυνομία και τον δικηγόρο του. Σε συνδυασμό με την εξέταση που διενήργησε η ιατροδικαστής Σταυρούλα Παπαδόδημα, ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοχειρία.

Ο 44χρονος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της μητέρας του το 2013 και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης. Τότε ήταν ναυτικός και ζούσε στο Ιλιον μαζί με την 61χρονη μητέρα του. Σε στιγμή έντασης όρμησε πάνω στη μητέρα του, πέρασε στον λαιμό της το καλώδιο μιας μπαλαντέζας και το έσφιξε.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι σκότωσε την 61χρονη επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και βασάνιζε τον ίδιο και την αδελφή του. Ο 44χρονος οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού, όπου εξέτισε την ποινή του, και αποφυλακίστηκε. Ωστόσο, βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή, ενώ είχε νοσηλευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική Ραφήνας.

Βγαίνοντας από τη φυλακή προσπάθησε να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Αφοσιώθηκε στην τέχνη που αγαπούσε και με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να ξεχωρίσει. Μάλιστα, άρχισε να γράφει ποιήματα. Ήταν ένας ιδιαίτερα μορφωμένος άνθρωπος με σπουδές στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Διοργάνωσε εκθέσεις ζωγραφικής και συμμετείχε σε κοινωνικά προγράμματα ζωγραφικής.

Παράλληλα, μετακόμισε στη Ραφήνα, όπου προσπάθησε να φτιάξει τη ζωή του. Αρκετοί ήταν και αυτοί που τον θεωρούσαν έναν διανοούμενο της εποχής μας, αν και ο ίδιος ήταν πάντα χαμηλών τόνων.

Ο γεννημένος το 1977 στην Αθήνα Γ.Π. ήταν αριστούχος απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και εργάστηκε σε πλοία ως αξιωματικός. Παράλληλα είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό, την ποίηση και τη ζωγραφική, στην οποία εξέφραζε τις ανησυχίες του, ενώ στα ταξίδια του γνώρισε πολλές διαφορετικές κουλτούρες.

Σε ένα από αυτά συνάντησε τον δάσκαλό του στην εικαστική, τον καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Νέας Υόρκης Γιάννη Νομικό. Η συνάντησή τους ήταν κομβική για την εξέλιξή του, καθώς φοίτησε στη σχολή και στράφηκε στη ζωγραφική.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και σεμινάρια στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και έρευνα πάνω στη συναισθηματική νοημοσύνη των καλλιτεχνών, ενώ παρουσίασε δεκάδες εκθέσεις. Αφού πέρασε από όλα σχεδόν τα ρεύματα ζωγραφικής, κατέληξε στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό δημιουργώντας, διδάσκοντας και κάνοντας εκθέσεις ή συμμετέχοντας σε προγράμματα διάδοσης της ζωγραφικής, μεταξύ άλλων και στο πρόγραμμα ζωγραφικής στην πτέρυγα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων.

Μάλιστα, το έργο του «Η αγκαλιά», που ανήκει σε ιδιωτική συλλογή, έχει αξιολογηθεί ως κορυφαίο από την UNESCO!

Διαβάστε ακόμη:

Μυστηριώδης νεαρός κυκλοφορεί στα Καλύβια και προσφέρει 50ευρα σε κορίτσια!!!

Προσοχή! Ζευγάρι Ρομά χτυπάει κουδούνια για να “μπουκάρουν” σε σπίτια!

“Από όλη την Αττική έρχονται στο Μενίδι για την πρέζα τους! Περπατάμε ανάμεσα σε σύριγγες”

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *