28/03/2024 6:34 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τον καθαρισμό της τάφρου στην οδό Πηνελόπης Δέλτα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα”

"Πιθανώς να δημιουργήσει πολύ μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο, διότι δεν έχει μελετηθεί η κατασκευή της"


Με αφορμή δημοσίευσης σχολιασμού τοπικού στελέχους της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μαραθώνα στο irafina.gr, σχετικά με τον καθαρισμό της τάφρου στην οδό Πηνελόπης Δέλτα στο Κάτω Σούλι του Δήμου Μαραθώνα, προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού σε ρέματα, έρχεται πάντα σε συνεννόηση με τους υπευθύνους της Τεχνικής Υπηρεσίας του εκάστοτε Δήμου και μετά από στενή συνεργασία μαζί τους προκύπτει ο προγραμματισμός των εργασιών καθαρισμού.

Στην προκειμένη περίπτωση, η τάφρος που εκτείνεται παράλληλα με την οδό Πηνελόπη Δέλτα έχει κατασκευαστεί χωρίς μελέτη και τις απαραίτητες εγκρίσεις και δεν είναι χαρακτηρισμένη ως ρέμα. Ο συνολικός καθαρισμός της τάφρου, πιθανώς να δημιουργήσει πολύ μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο, διότι δεν έχει μελετηθεί η κατασκευή της.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι η Ανατολική Αττική έχει μήκος ρεμάτων περίπου 350 χιλιόμετρα, τμήματα των οποίων καθαρίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, κατά προτεραιότητα και βάσει του βαθμού επικινδυνότητάς τους, πάντα σε στενή συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, ο καθαρισμός των ρεμάτων ως μία δυναμική διαδικασία είναι σε εξέλιξη καθημερινά, με τα συνεργεία καθαρισμού να συνεχίζουν αυτή την χρονική περίοδο να εργάζονται σε ρέματα του Δήμου Μαραθώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Ανατολική Αττική όσο και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης είναι στη διάθεση όλων των πολιτών, έτσι ώστε να πληροφορούνται με ακρίβεια για τα έργα και τις εργασίες καθαρισμού που εκτελούνται συνεχώς εδώ και τρία χρόνια σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική.

Άλλωστε, ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται και μέσα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής και το σχετικό «Παρατηρητήριο Αντιπλημμυρικής Προστασίας», γεγονός που αποδεικνύει τη δουλειά που γίνεται και την έμφαση που δίνουμε στον τομέα της αντιπλημμυρικής θωράκισης των πολιτών, των περιουσιών τους και των υποδομών.

Διαβάστε ακόμη: 

Θλίψη! Έφυγε από την ζωή ο Σταμάτης Κόκοτας – Άφησε την τελευταία του πνοή στο Ασκληπιείο Βούλας

Αρτέμιδα: “Αγαπημένε Στέλιο, μας άφησες νωρίς…”

Στο Λαύριο το πρώτο υδατοδρόμιο της Αττικής – Φύγαμε για Κυκλάδες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *