Search
Close this search box.

Αχαρνές: Σε 53 χρόνια κάθειρξη είχε καταδικαστεί ο 40χρονος που συνελήφθη με τις χειροβομβίδες

Eίχε εμπλακεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και είχε κατηγορηθεί για ληστείες και ναρκωτικά


Αν νομίζατε πως έχετε ακούσει τα πάντα η υπόθεση του 40χρονου αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη στις Αχαρνές, φορτωμένος με δύο χειροβομβίδες, πυροκροτητές και φυσίγγια, έρχεται για να σας κάνει να ξανασκεφτείτε. Τι το πιο φυσιολογικό από το να κυκλοφορεί ένας καταδικασμένος σε 53 χρόνια κάθειρξη, κουβαλώντας θανατηφόρα όπλα στους δρόμους της Αττικής για να τα πουλήσει όπως ισχυρίστηκε στην ανάκρισή του.

Η ιστορία ξεκινάει με την καταδίκη του συγκεκριμένου άνδρα, ο οποίος είχε εμπλακεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και είχε κατηγορηθεί για ληστείες και ναρκωτικά. Το θέμα είναι πως, παρά τη σοβαρότητα των εγκλημάτων του, ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορούσε ελεύθερος – τόσο ελεύθερος που μπορούσε άνετα να βρει χειροβομβίδες, να τις φορτώσει στην τσέπη του και να κάνει βόλτα.

Και μετά, αναρωτιόμαστε γιατί η εγκληματικότητα αυξάνεται. Μήπως φταίει που αντί να προστατεύουμε την κοινωνία, αφήνουμε καταδικασμένους εγκληματίες να επιστρέφουν στους παλιούς «καλούς» τρόπους τους; Η αίσθηση ασφάλειας που προσπαθούμε να έχουμε ως πολίτες εξατμίζεται όταν μαθαίνουμε πως ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε σε δεκάδες χρόνια κάθειρξης, βρίσκεται ξανά εκεί έξω, με χειροβομβίδες και πυροκροτητές στις τσέπες του, λες και έκανε τα ψώνια του από το σουπερμάρκετ.

Η αστυνομία, ευτυχώς, έκανε το καθήκον της και τον έπιασε. Αλλά πόσοι άλλοι σαν αυτόν κυκλοφορούν ελεύθεροι; Πόσοι ακόμα καταδικασμένοι για σοβαρά εγκλήματα ξαναγυρίζουν στην ίδια ζωή που τους έφερε στη φυλακή;

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *