Search
Close this search box.

Σπάτα: Ετοιμάζει την ανακατασκευή των στούντιο της Finos Films ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Για λογαριασμό του ομίλου Alter Ego


Στην εξαγορά των εγκαταστάσεων όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα στούντιο της ιστορικής εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών, Finos Films, προχώρησε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Build ο εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης. Επί της ουσίας, μέσω της συμφωνίας που υπεγράφη ο Β. Μαρινάκης απέκτησε τα δύο κτίρια των στούντιο της Finos στα Σπάτα, στα οποία πρόκειται να επενδύσει το προσεχές διάστημα προκειμένου να ανακατασκευαστούν και να εκσυγχρονιστούν.

Σε αυτά πρόκειται να πραγματοποιηθούν τηλεοπτικές παραγωγές για λογαριασμό του ομίλου Alter Ego, ο οποίος ανήκει στον εφοπλιστή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι διαρκώς διευρυνόμενες ανάγκες που υφίστανται. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Φίνος έβαλε στόχο να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, δημιουργώντας μια ελληνική «Cinecitta». Δημιούργησε τότε ένα από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα στούντιο στην Ευρώπη. Ξεκίνησε αγοράζοντας σταδιακά γειτονικά αγροτεμάχια στα Σπάτα Αττικής, για να καταφέρει έως το 1964 να έχει στην κατοχή του ένα κτήμα συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων.

Ύστερα από έρευνες με αρχιτέκτονες και μηχανικούς αλλά και την δύσκολη εξασφάλιση πολλών δανείων και αδειών, ξεκίνησε η ανέγερση των κτιρίων. Στις 15 Απριλίου 1970, ο Φίνος εγκαινίασε τα στούντιο στα Σπάτα, βάζοντας την σφραγίδα του σε ένα σημαντικό πολιτισμικό γεγονός για την χώρα. Την δεκαετία του 1980 η σύζυγος του Φίνου, Τζέλλα, μετά τον θάνατο του εμβληματικού παραγωγού, κατέβαλε προσπάθεια για να αποπληρώσει τα δάνεια που βάρυναν την επιχείρηση και να κρατήσει την Φίνος Φιλμ ζωντανή. Τα στούντιο στα Σπάτα νοικιάστηκαν για τις ανάγκες νέων παραγωγών και οι ταινίες της Φίνος Φιλμ μεταφέρθηκαν στο νέο μέσο της εποχής, την τηλεόραση. Μετά το θάνατο της Τζέλλας Φίνου, τον Αύγουστο του 2010, η νέα γενιά της εταιρείας συνέχισε να αξιοποιεί με σεβασμό το έργο της Φίνος Φιλμ αλλά και τα στούντιο των Σπάτων, τα οποία από το 2014 φιλοξένησαν στα ιστορικά πλατό τα γυρίσματα φιλόδοξων και επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών.

Στόχος της Alter Ego η είσοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο σχεδιασμός των νέων εγκαταστάσεων πρόκειται να εκπονηθεί από ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο, προκειμένου να προκύψει η νέα εικόνα των εν λόγω εγκαταστάσεων, που θα αξιοποιηθούν από την Alter Ego. Θυμίζουμε, ότι ο όμιλος έχει θέσει στόχο την είσοδό του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας πραγματοποιήσει μία σειρά από επενδύσεις σε σημαντικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ αυτών το Mega, το Βήμα, τα Νέα, το in.gr, o Οικονομικός Ταχυδρόμος. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει την εταιρεία παραγωγής Alter Ego Studios και την εταιρεία περιεχομένου More Media. Ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου κατά την χρήση του 2023, ανήλθε σε 108,4 εκατ. ευρώ, έναντι 100 εκατ. ευρώ κατά την χρήση 2022, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 8,4%. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου για την χρήση 2023 σχεδόν τριπλασιάστηκαν, από 1,2 εκατ. ευρώ σε 3,9 εκατ. ευρώ (+209%).

constructionmag.gr

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *