19/09/2024 7:44 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tο θρίλερ με τον τελωνειακό από τα Σπάτα – Βρήκαν τον σκελετό του ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση

Χάθηκε μυστηριωδώς ένα βράδυ μετά από μια έξοδο για φαγητό που είχε πάει με ένα φίλο του στην περιοχή


Ήταν ένα θρίλερ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο! Η εξαφάνιση του 66χρονου τελωνειακού Θανάση Πέτσα του οποίου τα ίχνη  χάθηκαν μυστηριωδώς το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018, έξω από το σπίτι του στα Σπάτα, θα μείνει στα αστυνομικά χρονικά. Ο σκελετός του βρέθηκε ένα χρόνο μετά μακριά από τον τόπο που χάθηκε.

Ο Θανάσης Πέτσας εργαζόταν στο τελωνείο του Λαυρίου, στο τμήμα δικαστικών κι έμενε μόνος του στα Σπάτα. Ένας από την παρέα που έτρωγαν νωρίτερα σε μεζεδοπωλείο της περιοχής των Σπάτων, είχε καταθέσει ότι τον άφησε στις έντεκα τη νύχτα με το αυτοκίνητό του στην αρχή του ιδιωτικού δρόμου που οδηγεί στο σπίτι του. Ήταν η τελευταία φορά που θεάθηκε ζωντανός.

Το επόμενο πρωί, η αδελφή του που μένει σε διπλανό σπίτι, βρήκε την πόρτα του ξεκλείδωτη όπως συνήθιζε να την αφήνει ο αγνοούμενος. Σκέφτηκε πως θα είχε βγει από το σπίτι και του άφησε φαγητό πάνω στο τραπέζι. Την επομένη που ξαναπήγε βρήκε το φαγητό άθικτο, ανησύχησε και σήμανε συναγερμός.

Από το σπίτι του που δεν παρουσίαζε σημάδια αναστάτωσης, έλειπαν τα κλειδιά του, το πορτοφόλι με την ταυτότητα του και το κινητό του τηλέφωνο. Ο Θανάσης Πέτσας είχε ύψος 1.70 ενώ όταν χάθηκε φορούσε μπλε μπουφάν, τζιν παντελόνι και σκούρο καρό μπλε πουκάμισο

Το παρασκήνιο της έρευνας για τον εντοπισμό του

Ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής, που είχε αναλάβει την υπόθεση μετά από πρωτοβουλία της οικογένειας του εξαφανισθέντα, είχε ξεκινήσει με ιδιαίτερο ζήλο τη διαδικασία για την ανεύρεσή του.

Για τις ανάγκες της έρευνας χαρτογράφησε την περιοχή γύρω από την οικία του Θανάση Πέτσα και τη διαδρομή από το κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε επισκεφτεί το μοιραίο βράδυ μέχρι και το σημείο όπου φέρεται να αποβιβάστηκε από το ΙΧ του φίλου του.

Δυστυχώς παρά την επίμονη προσπάθεια κανένα ίχνος ή σημάδια ζωής δεν ευρέθησαν αλλά ούτε και διαπιστώθηκε αν όντως διήνυσε τη συγκεκριμένη διαδρομή ο 66χρονος.

Ο γνωστός ντετέκτιβ, Σωκράτης Στρατής είχε πει τότε για τις έρευνες: «Δυστυχώς αποκλείσαμε το ενδεχόμενο κάποιου ατυχήματος ή γεγονότος από παθολογικά αίτια με θύμα τον Θανάση Πέτσα στη χαρτογραφημένη περιοχή. Κάτι που μας οδηγεί στο …Plan B. Δηλαδή στα βαθιά νερά…». Όμως απέφυγε διακριτικά να απαντήσει για το αν κρύβεται κάτι βαθύτερο με οικονομικές προεκτάσεις πίσω από την περίεργη εξαφάνιση.

Ο σκελετός του Θανάση Πέτσα 66 χρόνων, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή σχεδόν ένα χρόνο μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του. Η εξέταση DNA αποκάλυψε την ταυτότητα του και οι Αρχές είχαν αναλάβει να ερευνήσουν τις συνθήκες του θανάτου του.

Ο Πέτσας όπως προείπαμε ήταν προϊστάμενος για χρόνια του δικαστικού τμήματος του τελωνείου Λαυρίου και πήγαινε συχνά στα δικαστήρια σαν μάρτυρας κατηγορίας σε δύσκολες υποθέσεις. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε αναβληθεί ένα ανάλογο δικαστήριο.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της “Φως στο Τούνελ¨.

Διαβάστε ακόμη:

Καταγγελία για περίεργες “συνδιαλλαγές”! Πετάνε πάνω από τη Ραφήνα και όχι από την Αρτέμιδα

Αγνοείται! Τελευταία φορά τον είδαν στο Πόρτο Ράφτη – Βοηθήστε να βρεθεί

Δώστε την προσοχή σας! Διαρρήκτες κόβουν βόλτες στις γειτονιές και “χτυπάνε” σπίτια και μαγαζιά

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *