26/05/2024 2:12 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παρουσίαση του βιβλίου “Στα Χρόνια της Γερμανικής Κατοχής”

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, Δημαρχείο Κρωπίας, 19:00


Η παρουσίαση του νέου, εμπλουτισμένου αποκαλυπτικού βιβλίου για την Μαρτυρική Πόλη του Κορωπίου στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής

Ο Δήμος Κρωπίας και η Εταιρεία Ιστορικών & Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου παρου-σιάζουν το νέο, εμπλουτισμένο με αποκαλυπτικά στοιχεία βιβλίο της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας Κορωπίου, «Στα Χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια μαρτυρική Πόλη. Ιστορική Αναδρομή», την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο Δημαρχείου Κρωπίας, στις 19:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Γεώργιος Σιούλας Δικηγόρος, ιστορικός ερευνητής νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, Βαλεντίν Σνάιντερ, Διδάκτωρ ιστορίας, ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Ευάγγελος Αναγνώστου, Ιατρός, Χειρουργός.

Προλογίζουν οι, Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας και Γεώργιος Κόλλιας, Πρόεδρος της Εταιρείας Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου.

Την παρουσίαση θα συντονίσει, ο Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Λάζαρης, μέλος της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας Κορωπίου.

Το βιβλίο είναι έκδοση της Εταιρείας Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους δημότες. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ στο Λαύριο! Επιτέθηκε με σιδερογροθιά σε μαθητή

Μενίδι: Έβρισκε ηλικιωμένους και τους έπειθε να του δώσουν τα πορτοφόλια και τις κάρτες

Ποιος είναι ο 40χρονος από την Παλλήνη που βίασε τη 12χρονη

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *