03/05/2024 12:27 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η μεγάλη επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη! Το deal των 300 εκατ. cash

H μετοχή της Intrakom, τα εκατομμύρια και οι επόμενες κινήσεις


Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης έκλεισε ένα σπουδαίο deal και τα σενάρια πήραν φωτιά. Εντύπωση προκάλεσε σε όσους ασχολούνται η μετοχή της Ιντρακόμ ΙΝΤΚΑ 0,60% 1,68 και η άνοδος της κατά 3% στα 1,65 ευρώ. Συνολικά μέσα σε δυο ημέρες η μετοχή έχει κερδίσει περίπου 8%.

Θυμίζουμε ότι βασικός μέτοχος με ποσοστό 25,3% είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης και με 8,73% ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης.

Οι fun της μετοχής και ταυτόχρονα ειδικοί των αγορών όταν ερωτώνται σχετικά, είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές της εισηγμένης. Και αυτό γιατί.

Όταν πουληθεί και η τελευταία συμμετοχή που είναι η Intracom Defense (EBITDA 2,7 εκατ. ευρώ το 2021 και 20 εκατ. ευρώ ταμείο) σε αποτίμηση (EV) περίπου 60 εκατ. Ευρώ, τότε η INTRACOM θα έχει στα ταμείο της της περίπου 300 εκατ. ευρώ, απο 230 έως 240 εκατ. σήμερα.

Μάλιστα λέγεται στην αγορά ότι το deal έχει «κλείσει» και σε αυτόν τον λόγο οφείλεται η άνοδος της μετοχής.

Εάν προσθέσουμε και την αξία των ακίνητων που έχει στην κατοχή της μέσω της Intradevelopment που αξίζουν 100 εκατ. ευρώ τότε θα μιλάμε για μια εταιρεία με αξία 400 εκατ. ευρώ.

Ενώ στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου αποτιμάται σε μόλις 138 εκατ. ευρώ. Με μηδενικό δανεισμό και 20 υπάλληλους στο PAYROLL της εταιρείας.

Το μέγα ζήτημα τι θα κάνει τα χρήματα ο Σωκράτης Κόκκαλης. Να τα μοιράσει ως μέρισμα, αποκλείεται. Ποτέ δεν ήταν τόσο large με τους μικρομετόχους ο πρόεδρος της Intracom.

Άρα εκτιμάται ότι υπάρχουν 2 επιλογές:

Η λογική επιλογή είναι τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν είτε με την αγορά πλοίων η ακίνητων η μείγμα τους. Μικρό ποσό θα δοθεί ως επιστροφή κεφαλαίου όπως έγινε πρόσφατα.

Η δεύτερη πιο ακραία επιλογή είναι ο κ. Κόκκαλης να δίνει μικρά ποσά ως επιστροφή κεφαλαίου πχ των 20.000.000 ευρώ σπαστά.

Με τα χρήματα που θα παίρνει ο ίδιος από τις επιστροφές κεφαλαίου, θα αγοράζει μετοχές της Intracom έτσι ώστε να ισχυροποιήσει το ποσοστό του και στην συνέχεια να μοιράσει ως επιστροφή κεφαλαίου τα υπόλοιπα χρήματα που έχει στο ταμείο του. Το σενάριο αυτό συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τρόμος στη ΔΟΥ Παλλήνης! Φορολογούμενος έσπασε το γκισέ και όρμηξε σε υπάλληλο

Λαχτάρα στο Πόρτο Ράφτη! Πήγε για μπάνιο και την παρέσυρε η θάλασσα

Τροχαίο στην Αρτέμιδα! Σμπαράλια τα αυτοκίνητα, δύο οι τραυματίες (φωτό)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *