26/04/2024 5:16 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λαγονήσι: Η βίλα – φιλέτο του Μαν. Κυπριανίδη, το “ησυχαστήριο” του Ωνάση & οι κληρονόμοι

Το ερώτημα είναι ποιος θα την κληρονομήσει και, αν βγει προς πώληση, ποιος θα τη «χτυπήσει»


Ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γεννέσθαι με την περίφημη βίλα του αείμνηστου Μανώλη Κυπριανίδη στο Λαγονήσι. Η βίλα – φιλέτο με θέα το απέραντο γαλάζιο και το Grand Resort Lagonissi, του επιχειρηματία ήταν το αγαπημένο “ησυχαστήριο” του Αριστοτέλη Ωνάση. Τώρα κανείς δεν γνωρίζει αν θα μπει πωλητήριο ή αν θα περάσει στην ιδιοκτησία κάποιου κληρονόμου.

Ενώ ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου του επιχειρηματία Μανώλη Κυπριανίδη (ο οποίος είχε στο παρελθόν και ένα σύντομο ειδύλλιο με τη Μιμή Ντενίση), τα σενάρια στους κοσμικούς κύκλους δίνουν και παίρνουν όσον αφορά τη βίλα-φιλέτο του εκλιπόντος στο Λαγονήσι, η οποία είναι χτισμένη σε ένα οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων με θέα το απέραντο γαλάζιο και το ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi».

Η βίλα ήταν η αγαπημένη κατοικία του Αριστοτέλη Ωνάση, την οποία εξαιτίας της ερημικής τοποθεσίας και της μοναδικής θέας της επισκεπτόταν κάθε φορά που βρισκόταν στην Ελλάδα και ήθελε να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Χτισμένη σε επίπεδα και με πολλά μικρά κτίσματα, στα πρότυπα του Σκορπιού, ήταν το «δώρο» του Αρίστου, λίγες ημέρες μετά τον γάμο του με την Τζάκι, στον Γιώργο και στη Δέσποινα Παπαδοπούλου, καθώς εκείνη την εποχή ο Ωνάσης διαπραγματευόταν με τον δικτάτορα τη δημιουργία διυλιστηρίου.

Συρματοπλέγματα

Να θυμίσουμε ότι η βίλα είχε περιέλθει στα χέρια του πιο ισχυρού άνδρα εκείνης της εποχής μέσω μιας νοτιοαμερικανικής εταιρίας! Πολλά χρόνια αργότερα το εγκαταλειμμένο οικόπεδο με τα συρματοπλέγματα και τα φυλάκια πέρασε στην ιδιοκτησία του αείμνηστου Μανώλη Κυπριανίδη.

Η βίλα, στην οποία ο Κυπριανίδης έκανε ελάχιστες επεμβάσεις, συνορεύει με το οικόπεδο του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου και την εκπληκτική βίλα της κόρης του Ιωάννας Προκοπίου, την οποία αγόρασε πριν από μερικά χρόνια από την οικογένεια Τσουκαρίδη. Το ερώτημα είναι ποιος θα την κληρονομήσει και, αν βγει προς πώληση, ποιος θα τη «χτυπήσει»…

Διαβάστε ακόμη:

Αρτέμιδα: Μπούκαραν σε σπίτια, την ώρα που διασκέδαζε ο κόσμος στη “Λευκή Νύχτα”

Επέστρεψε “σπίτι” της η 15χρονη Αναστασία! Την είχαν βρει στον Μαραθώνα και ξανα-εξαφανίστηκε

Ποια είναι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στον Σχινιά

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *