25/04/2024 11:55 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στον Μαραθώνα το… μοναστήρι για το “Μαύρο Ρόδο”! Τι αποκάλυψε η “μοναχή Κασσιανή”

"Το ότι τα γυρίσματα γίνονται στον Μαραθώνα με το που φτάνω με βάζει σε μια κατάσταση", λέει η Μυρτώ Αλικάκη


Ένα ολόκληρο μοναστήρι στήθηκε στον Μαραθώνα για τις ανάγκες της σειράς του Mega “Μαύρο Ρόδο” προκειμένου να αποδοθεί με τον μεγαλύτερο ρεαλισμό η ατμόσφαιρα του χώρου όπου εξελίσσεται μεγάλο μέρος της δράσης. Εκεί διαδραματίζεται η υπόθεση της σειράς, όπου πρωταγωνιστούν πολλοί και καλοί ηθοποιοί.

Ο έμπειρος και βραβευμένος σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του μοναστηριού, δημιουργώντας για μια ακόμα φορά ένα σκηνικό με «ψυχή», το οποίο συγκαταλέγεται και αυτό στους «πρωταγωνιστές» της σειράς.

Σύμφωνα με το σενάριο, στο μοναστήρι διαμένει η δόκιμη μοναχή Ελισάβετ, κεντρικό πρόσωπο σε μια ιστορία σφοδρού και ασύμβατου έpωτα, την οποία υποδύεται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου. Τον ρόλο της Ηγουμένης ερμηνεύει η Κατερίνα Διδασκάλου.

H Mυρτώ Αλικάκη φέτος φορά μαύρα ράσα και υποδύεται τη μοναχή Κασσιανή στη σειρά Μάυρο Ρόδο του Mega ακόμη κι αν η ίδια όπως αποκαλύπτει, δεν έχει νιώσει την ανάγκη να πιστεύει.

Στην ερώτηση που της έγινε, αν τα γυρίσματα γίνονται σε μοναστήρι, απάντησε…

“Όχι, γίνονται σε έναν χώρο που έχει διαμορφωθεί ως μοναστήρι. Είναι ένα παλιό κτίσμα στον Μαραθώνα. Ο χώρος είναι αρκετά υποβλητικός. Το ότι τα γυρίσματα γίνονται στον Μαραθώνα με το που φτάνω με βάζει σε μια κατάσταση. Δεν έχουμε πολλές δυσκολίες στα γυρίσματα, καθώς γίνονται σε έναν μόνο χώρο και είμαι αρκετά συγκεντρωμένη. Μόνο το καλοκαίρι είχαμε δυσκολία, με το μαντίλι που έπρεπε να φοράω στο κεφάλι και τα ράσα, που είναι αρκετά ζεστά και λειτουργούν πιεστικά”.

Όταν ανέλαβες τον ρόλο, επισκέφτηκες μοναστήρια για την έρευνά σου;

“Όχι, αλλά έχω πάει σε μοναστήρια στο παρελθόν. Έκανα μια άλλου είδους έρευνα, διάβασα πολύ σχετικά κείμενα”.

  • Το «Μαύρο Ρόδο» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός και το εκλεκτό καστ καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος. Τη σειρά επενδύει μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους.

Διαβάστε ακόμη:

Αρτέμιδα: Μπούκαραν σε σπίτια, την ώρα που διασκέδαζε ο κόσμος στη “Λευκή Νύχτα”

Επέστρεψε “σπίτι” της η 15χρονη Αναστασία! Την είχαν βρει στον Μαραθώνα και ξανα-εξαφανίστηκε

Ποια είναι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στον Σχινιά

 

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *