20/04/2024 1:30 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε έξαρση η μικρο-εγκληματικότητα στα Σπάτα! Αυξάνονται οι παραβιάσεις σε σπίτια και αυτοκίνητα

Ένας Δήμος έχει καθήκον να εγγυάται την ασφάλεια των δημοτών του


Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην περιοχή των Σπάτων και γενικότερα στον Δήμο Αρτέμιδας-Σπάτων η αυξανόμενη μικρο-εγκληματικότητα, αφού συχνά πυκνά παρουσιάζονται φαινόμενα διαρρήξεων σπιτιών αλλά και αυτοκινήτων.

Στα Σπάτα παρατηρείται μια νέα αυξανόμενη μικρό-εγκληματικότητα. Με διαρρήξεις σε οικίες και κλοπές οχημάτων. Με δεδομένη τη δυσκολία αστυνόμευσης λόγω της ελλείψεως δύναμης στο τοπικό Α.Τ και Τ.Α . Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν η δημοτική αρχή έχει ζητήσει και δή εγγράφως την ενίσχυση του Α.Τ και Τ.Α σε επίπεδο Αστυνομικής Διεύθυνσης, Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και Υπουργείου σε επίπεδο φυσικής και πολιτικής ηγεσίας.

Παράλληλα με δεδομένη την αδυναμία της κεντρικής εξουσίας να ενισχύσει επαρκώς τις αστυνομικές υπηρεσίες, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης για αρκετά χρόνια δεν γινόντουσαν καθόλου προσλήψεις ή γίνονταν με το σταγονόμετρο.

Οι τοπικοί άρχοντες θα έπρεπε να έχουν υιοθετήσει μέτρα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον δήμο Σπάτων Αρτέμιδος. Ένας δήμος έχει καθήκον να εγγυάται την ασφάλεια των δημοτών του.

Πρόσφατα είχαμε την λευκή νύχτα στην Αρτέμιδα. Λογω της μαζικής προσέλευσης του κόσμου, ομάδες διαρρηκτών βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν οικίες σε Σπάτα και Αρτέμιδα.

Απο τους δρόμους που έχουν σημειωθεί αρκετές διαρρήξεις στα Σπάτα είναι τόσο η Μυκηναϊκών Τάφων όσο και η παράλληλη οδός (ύψωμα).

Χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη επαρκούς ηλεκτροφωτισμού στο ‘ύψωμα όπου κλάπηκε και όχημα.
Εδω επειδή μου αρέσει εκτός της εύκολης κριτικής να καταθέτω και προτάσεις κατόπιν αυτοψίας μπορώ να προτείνω:

Ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο πίσω από την πάροδο της Μυκ.Τάφων με την εκπληκτική θέα στο αεροδρόμιο άμεση ανάπλαση,με επαρκή ηλεκτροφωτισμό.

Γενικότερα για την ενισχυτική αστυνόμευση του Δήμου.
Δημιουργία επιτήρησης στις γειτονιές με εθελοντές υπό την αιγίδα του Δήμου, με walkie talkie, φωσφορούχα γιλέκα και φακό οι οποίοι θα ενημερώνουν την δημοτική αστυνομία ή το κέντρο της Α.Δ για ότι κρίνεται ύποπτο .

Με πρώτη δεξαμενή εθελοντών από τους κατά περιοχή εξωραιστικούς συλλόγους. Πρόσληψη εταιρείας security από τον δήμο με οχήματα ‘patrol’ με πράσινους φάρους που θα περνάνε από τις εφτά το απόγευμα ως τις έξι το πρωί από όλους τους δρόμους.

Τέσσερα οχήματα για τα Σπάτα και τέσσερα για την Αρτέμιδα. Τα οποία θα ενημερώνουν το κέντρο της Άμεσης Δράσης για οτιδήποτε ύποπτο δούν.. Οτιδήποτε άλλο είναι κενά λόγια.

  • Δημήτρης Αποστολόπουλος

Διαβάστε ακόμη:

Αρτέμιδα: Μπούκαραν σε σπίτια, την ώρα που διασκέδαζε ο κόσμος στη “Λευκή Νύχτα”

Επέστρεψε “σπίτι” της η 15χρονη Αναστασία! Την είχαν βρει στον Μαραθώνα και ξανα-εξαφανίστηκε

Ποια είναι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στον Σχινιά

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *