23/04/2024 10:13 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκος Καντερές: Μήπως μεταδόθηκαν υπερβολές για τη κακοκαιρία;

"Η ενημέρωση δεν ήταν ανάλογη και κατέληξε σε ένα (βομβαρδισμό) προξενώντας περισσότερο φοβία παρά ενημέρωση"


Από τη περασμένη Δευτέρα {31/10} παρακολουθώντας τους προγνωστικούς χάρτες, όπως κάνω εδώ και 45 χρόνια, πίστευα ότι στο τέλος της εβδομάδας θα ερχόταν μεταβολή του καιρού, όπως ήταν φυσιολογικό μετά από τη πολυήμερη ανομβρία. Τη περασμένη Τετάρτη σε ανάρτησή μου ανέφερα ότι θα έρθει κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με εξασθένηση από Δευτέρα.

Πράγματι τη Παρασκευή έφθασε η ατμοσφαιρική διαταραχή από τη βορειοδυτική Ευρώπη δημιουργώντας βαρομετρικό χαμηλό στις θαλάσσιες περιοχές της βόρειας Ιταλίας. Το χαμηλό αυτό {1005Hpa}, όχι ιδιαίτερα βαθύ, συνοδευόταν με ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας και μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα, λόγω της σχετικά θερμής αλλά υγρής μάζας της κεντρικής Μεσογείου.

Σωστά η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων, όπως πρωτοκαθιερώθηκε πριν 40 χρόνια.
Πράγματι ,με τη κίνηση του χαμηλού ανατολικά σημειώθηκαν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς της Μετεωρολογικούς Υπηρεσίας δεν ήταν μεγάλα με το μεγαλύτερο στη Κέρκυρα 36 χιλ., όταν η μέση τιμή του ύψους για Νοέμβριο είναι 191χιλ.

Στο μετεωρολογικό δίκτυο του ΕΑΑ σε λίγους σταθμούς τα ύψη ήταν μεγαλύτερα των 50 χιλ.

Η μετωπική διαταραχή μέσα στη νύχτα πέρασε στην ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής με ύψη βροχής από 10 έως 30 χιλιοστά.

Παρακολουθώντας τη κίνηση του ψυχρού μετώπου αυτό έγινε σύσφιξη {occlusion} και παράλληλα και το βαρομετρικό χαμηλό εξασθένησε και αυτό {1008Hpa].
Δυστυχώς, η ενημέρωση δεν ήταν ανάλογη και κατέληξε σε ένα (βομβαρδισμό) προξενώντας περισσότερο φοβία παρά ενημέρωση, χωρίς να θέλω να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες….

Στο υπόλοιπο του 24αώρου θα συνεχιστούν οι βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική ,με τάση εξασθένησης. Μεγαλύτερη η βελτίωση από Δευτέρα έως Παρασκευή και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ το άλλο Σαββατοκύριακο μας έρχεται δεύτερη διαταραχή!!

Διαβάστε ακόμη:

Σεισμός! Κουνήθηκε πάλι τα ξημερώματα η Ραφήνα

Φρίκη! 36χρονη καταγγέλλει ομαδικό βιασμό στη Νέα Μάκρη!!!

Έξαγοράστηκαν τα σούπερ μάρκετ “Γέγος” σε Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα & Κερατέα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *