20/04/2024 5:21 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκος Καντερές: Καλός ο καιρός Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο!

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται από Κυριακή - Δευτέρα και έπειτα, αφού βαρομετρικό χαμηλό από τη κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά


Ύστερα από την άνομβρη περασμένη εβδομάδα, με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα όπου σημειώθηκαν βροχές, λόγω του νοτιοδυτικού ρεύματος στα μεσαία στρώματα της ατμόσφαιρας ,μεσολάβησε το Σάββατο, που ήταν από τις θερμότερες ημέρες του Νοεμβρίου,με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε πολλές περιοχές στους 27 βαθμούς.

Για αυτή την εβδομάδα προβλεπόταν η επίδραση 2 βαρομετρικών χαμηλών από την Ιταλία. Το πρώτο, Fobos, κινήθηκε και Βορειοανατολικά και γρήγορα, καθώς έτσι έπρεπε να γίνει για έμπειρο προγνώστη μετεωρολόγο. Πράγματι επηρέασε βασικά την Αλβανία και μερικώς την Ήπειρο και κυρίως τις ορεινές περιοχές, ενώ ολιγόλεπτες παροδικές βροχές σημειώθηκαν στη δυτική, τη κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Η δυναμική αυτής της διαταραχής <καταγράφηκε> περισσότερο με τη  <κινητική ενέργεια> και λιγότερο με βροχές και καταιγίδες, με τους θυελλώδεις νοτιάδες να φθάνουν οι ριπές τα 9 και 10 μποφόρ.

Το δεύτερο χαμηλό, Denise, όπως ήταν φυσικό, κινήθηκε ανατολικά επηρεάζοντας ολόκληρη τη χώρα. Το χαμηλό αυτό είναι πιό ισχυρό ,αλλά οι βροχές είναι βασικά ποτιστικές και ΔΕΝ συνοδεύεται με έντονα φαινόμενα.

Το σύστημα αυτό βαθμιαία θα εξασθενήσει μέσα στο 24αώρο, ενώ αύριο Πέμπτη, τη Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι καλός.

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται από Κυριακή – Δευτέρα και έπειτα ,αφού βαρομετρικό χαμηλό από τη κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά. Θάρθει προς την Ελλάδα και θα συνδυαστεί με τις υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια?? Μήπως κινηθεί νοτιότερα κατά μήκος των ακτών της βόρειας Αφρικής??

Ίδωμεν..

Διαβάστε ακόμη:

Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο πάρκο πρασίνου στην Ανατολική Αττική

Ύποπτο βανάκι κυκλοφορεί σε Νέα Μάκρη και Μάτι

Αυτή είναι η μεζονέτα στη Ραφήνα του Πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας (φωτό & βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *