21/02/2024 2:11 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μελισσανίδης – Μυτιληναίος “σφάζονται” για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο

Οι δύο επιχειρηματίες θέλουν διακαώς το Ολυμπιακό Ακίνητο που βγαίνει προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ


Δύο εαπό τους πολύ ισχυρούς επιχειρηματίες “σφάζονται” για την απόκτηση του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο. Πρόκειται για τον Γιώργο Μελισσανίδη και τον Γιάννη Μυτιληναίο. Και οι δύο έχουν πολύ μεγάλη περιουσία ώστε να “χτυπήσουν” το Ολυμπιακό Ακίνητο που βγαίνει προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το powergame.gr, οι προσφορές για το Ιππικό Κέντρο θα υποβληθούν στις 16 Ιανουαρίου 2023 και για πρώτη φορά, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι η δεύτερη φορά που βγαίνει προς αξιοποίηση, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ είχε επιχειρήσει την αξιοποίηση του ακινήτου άλλη μια φορά το 2014. Τότε, αν και είχαν ενδιαφερθεί τρία επενδυτικά σχήματα, ο διαγωνισμός δεν καρποφόρησε καθώς κανένα από τα σχήματα δεν υπέβαλε προσφορά.

Το ακίνητο προορίζεται για αξιοποίηση με χρήσεις γης «Θεματικού Πάρκου-Αναψυχής» που επιτρέπουν, παράλληλα με τις υφιστάμενες λειτουργίες αθλητικού χαρακτήρα, την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων. Τέτοιες δραστηριότητες είναι ξενοδοχειακές υπηρεσίες, εμπορικές δραστηριότητες, δραστηριότητες εστίασης κ.ά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ που έχει εκπονηθεί, περιλαμβάνονται τρεις ζώνες χρήσεις, η πρώτη αφορά στο «Θεματικό Πάρκο-Αναψυχής» κι έχει έκταση 426 στρ. με συντελεστή δόμησης 0,11, δηλαδή χτίζονται πάνω από 45.000 τ.μ. Επίσης, περιλαμβάνει ζώνη δασικής έκτασης 120 στρεμμάτων και εγκαταστάσεις πρόσβασης-στάθμευσης συνολικής έκτασης 42 στρεμμάτων. Οι δύο τελευταίες ζώνες είναι αδόμητες.

Ο Γιάννης Μυτιληναίος και η περιουσία των 200 εκατ. ευρώ

Οι δύο επιχειρηματίες που ερίζουν δεν είναι άγνωστοι στο χώρο του ιπποδρόμου και των ιππικών δραστηριοτήτων. Ο Γιάννης Μυτιληναίος ήταν επί χρόνια πρόεδρος στη Φίλιππο Ένωση Ελλάδος και έχει πάθος με τις ιπποδρομίες, ιππικούς αγώνες κ.ο.κ. Επιπλέον, θεωρείται ότι έχει και… βαθιά τσέπη, αφού η αποχώρησή του από τις επιχειρήσεις που είχε με τον αδελφό του Βαγγέλη Μυτιληναίο πίσω στο 2019, του άφησε μια περιουσία πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Ο Γιώργος Μελισσανίδης και τα 300 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ

Από την άλλη πλευρά και ο Γιώργος Μελισσανίδης, φέρεται να έχει αποκτήσει πρόσφατα κεφάλαια που ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει. Η έξοδός του από τον ΟΠΑΠ στις αρχές του έτους εκτιμάται ότι του προσέδωσε μια ρευστότητα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος φέρεται αναμεμιγμένος και σε μια άλλη αξιοποίηση ακινήτου του ΤΑΙΠΕΔ στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας. Επίσης, είναι κάτοχος αλόγων, όπως άλλωστε και ο πατέρας του Δημήτρης Μελισσανίδης.

Σημειώνεται ότι καθώς θα υφίστανται οι εγκαταστάσεις του Ιππικού Κέντρου (αρένες Jumping, Dressage, στάβλοι κ.λπ.) ως βασικό κριτήριο επιλογής του επενδυτή περιλαμβάνεται και η αποδεδειγμένη ενασχόληση στον τομέα της ιππασίας.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι αυτή τη φορά, ίσως το Ολυμπιακό Ιππικό Ακίνητο του Μαρκοπούλου δεν θα μείνει στα αζήτητα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν μια «κονταρομαχία» των δύο επιχειρηματιών για το συγκεκριμένο ακίνητο. Μάλιστα, σειρά δημοσιευμάτων που βάλουν κατά του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους όρους συνύπαρξης με την Ομοσπονδία Ιππασίας, φέρεται να έχουν αφετηρία τον επικείμενο διαγωνισμό.

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού προβλέπεται, από την πλευρά του προτιμητέου επενδυτή, η καταβολή εφάπαξ τιμήματος 2 εκατ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα για 40 έτη. Ο ενδιαφερόμενος που θα καταβάλλει του υψηλότερο ετήσιο τίμημα θα χριστεί ο προτιμητέος επενδυτής.

Διαβάστε ακόμη:

Συμμορία στον Μαραθώνα, έδεσε, πλάκωσε στο ξύλο, “σιδέρωσε” και λήστεψε 45χρονο εργάτη

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι! «Βλέπαμε ανθρώπους να επιπλέουν, και μετά μαύρες σακούλες»

Έκλεισε (ξαφνικά) το γυμναστήριο Yava στο Πικέρμι! Τι γίνεται με τα χρήματα των μελών

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *