29/03/2024 2:04 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Πόλεμος”… λάσπης εκ των έσω στη Δημοτική Αρχή για την άθλια κατάσταση σε Λύκειο και δρόμους στο Πόρτο Ράφτη!

Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον


Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η παράταξη του δημάρχου Μαρκοπούλου, Κώστα Αλλαγιάννη αφού πλέον έχει αρχίσει το… αλληλομαχαίρωμα των αντιδημάρχων του για την άθλια κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στους περιβάλλοντες δρόμους του Λυκείου στο Πόρτο Ράφτη όσο και στους δρόμους της πόλης. Ο “Πόλεμος”… λάσπης καλά κρατεί!

Όπως αναφέρει το notioanatolika.gr, ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η ευθεία επίθεση, την Πέμπτη, της αντιδημάρχου Παιδείας, Μένης Βαμποράκη κατά του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Κολιαβασίλη τον οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί για το γεγονός ότι τόσο καιρό μετά την έναρξη λειτουργίας του σχολείου, ακόμη δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί οι τέσσερις οδοί που το περιβάλλουν.

Στην προσπάθειά της να αποσείσει τις όποιες ευθύνες και η ίδια φέρει ως μέλος της διοίκησης Αλλαγιάννη η κα Βαμποράκη υποστηρίζει ότι «προσωπικά εδώ και 2,5 χρόνια έχω ενώσει την φωνή μου με των γονέων και της διεύθυνσης του σχολείου, υπερβάλλοντας των αρμοδιοτήτων μου, ώστε να αποκατασταθούν οι δρόμοι, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε».

Τονίζει ότι η ίδια διαχωρίζει πλήρως τη θέση της «από αυτήν των αρμοδίων της Τεχνικής Υπηρεσίας και δηλώνω απερίφραστα, ότι δεν θα κάνω την χάρη σε κανέναν να παραιτηθώ εξαιτίας της ολιγωρίας άλλων, αλλά θα συνεχίσω να παλεύω τουλάχιστον για τα θέματα που περνούν απ’ το δικό μου χέρι».

Επιπροσθέτως κάνει λόγο για συναντήσεις, παρακλήσεις ρήξη και αποστολή επισήμων εγγράφων στα οποία, όπως υποστηρίζει, δεν έλαβε ποτέ απάντηση αλλά και στη διατύπωση προτάσεων «προτάσεις έστω προσωρινών λύσεων».

Τέλος καλεί δημοσίως τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Κολιαβασίλη «να βρει λύση χθες στο πρόβλημα, και δηλώνω ότι η θέση μου ήταν, είναι και θα είναι με τους γονείς και τα παιδιά μας».

Το βίντεο Αϊδινιώτη

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιάννης Αϊδινιώτης ο οποίος σε βίντεο που ανάρτησε στο προσωπικό προφίλ του – επίσης την Πέμπτη – και προσπαθώντας να κρατήσει μια γάτα στην αγκαλιά του είπε ότι κακός τον καλούν στο τηλέφωνο πολίτες για να του παραπονεθούν για τις λακκούβες στους δρόμους, αφού αυτό είναι ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας και του εργολάβου στους οποίους πρέπει να αποταθούν.

Συμπλήρωσε δε με νόημα ότι αυτός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Ο κ. Κολιαβασίλης από την πλευρά του όταν ρωτήθηκε σχετικά από συμπολίτες του, απάντησε ότι περιμένει να τον καλύψει ο δήμαρχος, κάτι βέβαια το οποίο, μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί με τον κ. Αλλαγιάννη να μην μπορεί πλέον να συγκρατήσει τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του.

Αποκαλύψεις στη συνάντηση της Παρασκευής

Ακόμη και το πρωί της Παρασκευής η προσπάθεια του δημάρχου να εκτονώσει την κατάσταση με την πρόσκληση στο γραφείο του τού δεκαπενταμελούς των μαθητών, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων, της διευθύντριας και της υποδιευθύντριας του Λυκείου, έπεσε στο κενό.

Ο κ. Αλλαγιάννης παρουσίασε στους ενδιαφερόμενους τον εργολάβο που υποτίθεται ότι θα αναλάβει το σχετικό έργο αλλά αυτός διευκρίνισε ότι η σύμβαση – την οποία σημειωτέον δεν έχει υπογράψει ακόμη αφού θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου – προβλέπει την κατασκευή πεζοδρομίων και το ρίξιμο χαλικιού στον δρόμο αλλά όχι την ασφαλτόστρωσή του!

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δήμαρχος για να διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ότι οι δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν με ευθύνη του δήμου.

Όπως και να έχει η δημοτική αρχή του κ. Αλλαγιάννη και των συνεργατών του δέχεται – και δικαιολογημένα – διαρκείς διαμαρτυρίες από τους πολίτες οι οποίοι συνδυάζουν την απαράδεκτη κατάσταση στους πέριξ του σχολείου δρόμους με την άθλια εικόνα των υπολοίπων δρόμων ολόκληρου του Πόρτο Ράφτη εξαιτίας των έργου της αποχέτευσης το οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν τιναχτεί στον αέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Συμμορία στον Μαραθώνα, έδεσε, πλάκωσε στο ξύλο, “σιδέρωσε” και λήστεψε 45χρονο εργάτη

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι! «Βλέπαμε ανθρώπους να επιπλέουν, και μετά μαύρες σακούλες»

Έκλεισε (ξαφνικά) το γυμναστήριο Yava στο Πικέρμι! Τι γίνεται με τα χρήματα των μελών

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *